Bleken met Opalescence 16%

Author:
Lara90
Posted:
zo, 08/16/2015 - 14:49
Sinds 6 dagen bleek ik mijn tanden met Opalescence 16%, met bleeklepels via de tandarts uiteraard. M'n tanden zijn licht gevoelig, niet per se pijnlijk maar het voelt wat vervelend. 8 uurtjes na het bleken trekt dit gevoel alweer weg.

Na een aantal dagen merk ik op dat mijn tanden wel lichter worden, maar slechts bepaalde delen van mijn tanden. Er ontstaan hier en daar wat witte 'vlekjes', voornamelijk aan de uiteinden. Het gedeelte rondom het tandvlees blijft donker. Nu weet ik dat het gedeelte onder het tandvlees natuurlijk gezien altijd wat donkerder is, maar het zou toch ook enigszins wat lichter moeten worden?

Voornamelijk zijn de uiteinden wat witter dan de rest, ik geloof dat dit komt door het glazuur. Ook ben ik op de hoogte van het feit dat de kleur na 1 tot 2 weken wat donkerder zal uitvallen, hopelijk vallen de vlekjes dan wat minder op. In de lepel breng ik per tand wat gel aan en na het aanbrengen druk ik de lepel goed aan, ook per tand zodat de gel goed verspreid. Mijn bleeklepel is overigens niet helemaal glad en egaal, zou dit een reden kunnen zijn of hoort dit zo?

Uiteraard verwacht ik niet dat de kleur van mijn tanden rondom het tandvlees even wit wordt als de uiteinden, maar dit zou wel geleidelijk witter moeten worden en het verschil zou niet zo groot moeten zijn. Ook heb ik het gevoel dat er bij mijn ondertanden nauwelijks resultaat wordt geboekt.

Ik heb een aantal foto's genomen. Helaas is het op de foto's niet goed duidelijk, maar het geeft een beeld. Alle foto's zijn genomen op dezelfde dag en zelfde locatie, kleurverschil tussen de foto's ligt aan lichtval.

Waarom worden er witte vlekjes gevormd en hoe voorkom ik dat? Heeft het zin om door te gaan?

Alvast bedankt voor de moeite!
Attach