binnenkort gebit mooier laten maken

Author:
RJ
Posted:
di, 05/22/2007 - 03:10
Hallo allemaal,

Enige tijd geleden ben ik dit forum tegen gekomen. Ik zie dat er heel wat vragen over het gebit worden beantwoord, en daar ben ik blij mee :D Ik hoop dan ook dat ik hier antwoord/advies kan krijgen op mijn vragen.

Ik ben een jongen van 24 jaar en wil binnenkort het een en ander aan mijn tanden laten doen. En zou hier graag advies over hebben.

1. Ik heb zo'n 8 jaar gerookt en heb hierdoor bijhoorlijk verkleurde tanden gekregen. momenteel ben ik gestopt met roken, en ben ook echt niet meer van plan om weer te beginnen. Ik zou dan ook graag mijn tanden willen laten bleken. Probleem is alleen dat ik redelijk wat witte vullingen heb(voornamelijk in mijn kiezen). Nu heb ik begrepen dat deze vullingen niet meebleken, en dat de kans op een kleurverschil met de gebleekte tanden zeer waarschijnlijk is. Mijn vraag is dan ook of het een grote ingreep is om deze vullingen te vervangen (lees: moet er gezond tandbeen worden weggeboord om deze vullingen te verwijderen/vervangen)?

2. Mijn twee voortanden groeien schuin over elkaar heen, waardoor ze niet alleen scheef staan maar dit heeft ook als gevolg dat de ene tand meer naar voren staat als de ander. Deze twee tanden zijn allebei wel voor de helft nep. Ik heb namelijk ooit een bierpul tegen mijn tanden gekregen waardoor ze schuin zijn afgebroken. Mijn tandarts heeft composiet gebruikt om dit te repareren. momenteel ziet 1 van die tanden er niet uit; de tand is geler dan de andere, en de onderkant is zo dun dat hij doorschijnend is...
Is een facing hiervoor een optie?

Ik zal wel even een foto toevoegen voor de duidelijkheid :)