beugel eruit, niet blij met resultaat, cosmetisch oplossen?

Author:
sara15
Posted:
do, 07/25/2013 - 23:22
Beste,

Na 4,5 jaar beugelen en duizenden euro's armer is hij er onlangs uitgegaan. Het viel allemaal niet mee, op het eind stonden de voortanden niet meer mooi. Bij eentje stak de hoek ineens naar buiten, maar de ortho zei dat dit door de vorm van de tanden kwam en is aan het slijpen gegaan. Beugel eruit en een voortand staat dus wel verder naar voren dan de ander. Bovendien is het een en al gaten als ik mijn tanden op elkaar zet en je er iets van onderen op kijkt. De onderkant van de boventanden is niet gelijk en dat zie je:( En 1 hoektand staat echt heel raar, iemand vroeg dan ook wanneer de nieuwe beugel erin ging. Ik ben na al die tijd dus compleet ongelukkig met de stand van zaken. Nu vroeg ik me af of er cosmetisch gezien iets aan te verbeteren valt? En of dit gewoon bij de tandarts kan? De vorm van mijn voortanden is sowieso niet mooi, het gaat om de omtrek. Daar wilde ik sowieso iets aan laten doen, maar nu dus ook dat eentje aan de onderkant opwipt. Ik heb al een keer aan de onderkant een laagje composiet gehad, dat viel niet op, maar kan dat ook aan de zijkant van de tanden en als extra laagje over de tanden? Of zit je dan aan een facing?

Gr
sara15

Ja, sorry even een drukke periode gehad.

Ik wil nu gaan kijken naar cosmetische oplossingen, maar ik weet niet goed waar te beginnen. Kan een 'gewone' tandarts hier wat mee of kan ik beter naar een kliniek? En moet ik denken aan facings of iets anders? Bovendien vind ik 1 hoektand te lang, dat heeft mijn vorige tandarts ook wel eens aangegeven, maar dat kon blijkbaar geslepen worden. Wil het alleen in 1x goed gedaan hebben, want weg is weg.

Ik heb weinig vertrouwen in tandartsen en heb al veel geld weggegooid. Informatie stel ik dus heel erg op prijs. Alvast bedankt!
do, 08/08/2013 - 22:53 Permalink