bericht voor Carabelli

Author:
princess
Posted:
ma, 03/28/2005 - 19:34
Hallo Carabelli,

Zo te zien en volgens mij ben je tandtechneut of tandarts, klopt dat?

Mag ik je misschien ook een vraagje stellen? Heb je wel een gehoord van ontstoken tandvlees onder een brugdummy, loop ik al twee maanden mee.. :oops:

Ben uiteraard mee onder behandeling. Nu bloed het niet meer en het rageren is niet pijnlijk meer maar ik blijf last houden. Zou het ook aan een van de pijlers kunnen liggen? Op de foto's was niet niets te zien.

Ik word er een beetje wanhopig van. De tandarts heeft een brugnaald met floss gebruikt en chloorhexidine, maar daar zijn de acute klachten van weg, de drukpijn met kauwen blijft en een van de pijlers is ook pijnlijk..

groetjes, princess
minique

Princess, ik heb je berichtje even weggehaald uit de topic over pijn na facings, omdat het toch wel flink afwijkt van het oorspronkelijke onderwerp...

Voor Carabelli: Meer informatie over deze vraag is hier te vinden:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=5072&highlight=
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=4872&highlight=
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=4775&highlight=

:smt006 Monique
di, 03/29/2005 - 06:37 Permalink
princess

Hoi Minique,

Dat geeft niet hoor :lol:

Maar ik ben wel erg benieuwd naar het antwoord van deze Carabelli. Weet jij of ik hem een prive-bericht mag sturen. Ik lopp al een hele tijd met deze klacht en hij lijkt me erg deskundig.

groetjes, princess :P
di, 03/29/2005 - 10:03 Permalink
princess

Hallo DT,

de klachten zijn: zeurende pijn rondom de voorste pijler en de brugdummy, poetsen bij de dummy en de voorste pijler is pijnlijk, soms vieze smaak in de mond.

Zoals ik al eerder berichtte, is op foto's niet veel te zien. Op dit ogenblik ervaar ik een zeurende pijn die door mijn rechter onderkaak trekt.
De tandarts heeft het ook schoongemaakt en constateerde dat er een oogwimper onder de dummy zat, wat volgens hem de boosdoener is geweest, maar ik heb zo mijn twijfels.

groet, princess :oops:
di, 03/29/2005 - 12:01 Permalink
carabelli

Beste princess,
Het is altijd erg moeilijk om een situatie te beoordelen zonder het klinisch beeld gezien te hebben, zeker wanneer reeds twee tandartsen (eigen tandarts en second opinion) er 'live ' naar hebben gekeken en gepoogd hebben te behandelen. Verder hebben ook meerdere tandartsen van het forum hun goed onderbouwde adviezen gegeven. Het is in zo'n situatie vaak moeilijk om van toegevoegde waarde te zijn, terwijl het beroepsmatig ego vaak in je oor fluistert dat je dat varkentje wel even zult wassen (overigens met alle goede bedoelingen)......
Goed, na deze veel te zware overweging :smt119, heb ik toch stiekem even gekeken.

Als ik het goed begrepen heb is er een wimper (kunstwimper, of een wimperhaartje?) onder de dummy vandaan gekomen en is daarvan gedacht dat dit de oorzaak was. Hierna blijft de voorste pijler een zeurende pijn geven, met af en toe een vieze smaak en op het een vooral uitstralende zeurende pijn.

De zeurende pijn rondom de voorste pijler en onder de dummy lijken toch van een onsteking van het tandvlees te komen,vooral gezien het feit dat poetsen pijnlijk is (rageren ook neem ik aan), en er af en toe een vieze smaak in de mond is.
Als mogelijke oorzaken zou je kunnen denken aan een teveel aan aandacht (teveel reinigen met ragers, te uitgebreid poetsen), waardoor het tandvlees geirriteerd en ontstoken blijft. Er zou nog een irriterende factor aanwezig kunnen zijn dat het tandvlees ontstoken houdt, bijv. tandsteen onder het tandvlees. Een vieze smaak in de mond kan het gevolg zijn van het ontstoken zijn van het tandvlees.

Ik weet niet of een van de tandartsen getest heeft of de pijnlijke pijler nog 'leeft' ik ga er namelijk nu vanuit dat dat wel het geval is en er wat dat betreft geen bijzonderheden zijn.


Als laatste beschrijf je een zeurende pijn die door je rechter onderkaak trekt. Ik ga er voor nu vanuit dat dit de kant is waar de brug zit, kan het zo zijn dat je door de problemen met de brug anders bent gaan kauwen?, bijv door aan de andere kant te gaan kauwen, of op een andere manier bent gaan kauwen om de brug te ontzien? Het zou zo kunnen zijn dat daardoor de kauwspieren aan de kant van de brug overbelast zijn geraakt, dit geeft vaak een uitstralende zeurende pijn in de onderkaak.


Het is een vrij oppervlakkig antwoord, mocht je nog aanvullingen hebben hoor ik het graag :D
zo, 04/03/2005 - 23:09 Permalink