bakpoeder voor gele tanden gebruiken?

Author:
evaatjevanlodie
Posted:
wo, 07/08/2009 - 17:42
hallo,

mijn tanden zijn aardig geel. laatst heb ik in een gids gelezen dat als je
bakpoeder met water gebruikt (ong. drie keer in de week) je tanden vanzelf
witter worden. ik weet niet of ik dit moet geloven. weet iemand of
dit een verstandige keus is om te gebruiken.

verdere info: ik ben onder de 20, fris drink ik eigenlijk alleen in het weekend en vakanties.
snoepen doe ik elke dag wel :oops:
(weet niet of jullie hier iets aan hebben)

alvast bedankt!!
Lieneke

Ik raad je af om dat te doen: Bakmeel slijt niet alleen het gele laagje van je tanden eraf maar op den duur ook je glazuur. Daardoor worden tanden juist geler in plaats van witter. Ook bij 3 keer in de week.

Wat je met bakmeel eraf kunt krijgen aan een gele vettige laag, kun je ook met goed poetsen voorkomen. Zit het er toch op, laat het dan een regelmatig schoonmaken bij een mondhygienist. Deze kan je ook uitleggen hoe je die gele toplaag kunt voorkomen.

Als je tanden van zichzelf geel zijn, dan is er maar 1 veilige oplossing en dat is bleken bij de tandarts/mondhygienist.
wo, 07/08/2009 - 20:15 Permalink
Spiegeltje

Baking powder (geen bakmeel alhoewel zelfrijzend bakmeel bakpoeder bevat). Er zit wel een zwak zuur bij maar door de aanwezige bicarbonaat ontstaat, als het in contact komt met water, een buffer met een pH tegen 8. Niet bepaald zuur dus. Bleken doet het in ieder geval niet. Ik praat alleen vanuit de theorie maar het lijkt me in eerste instantie dat het niks doet en verder niet schadelijk is. Althans niet van de chemische kant. Als ik er naast zit hoor ik het wel. Misschien werkt het poeder abrasief.

N.B. Losse kristalletjes zuur kunnen misschien wel erosie in de hand werken.
wo, 07/08/2009 - 22:31 Permalink
mecánico para …

Heja,ruk eens eenoud topic open.

Nb, de vraag naar wittere tanden komt primair uit de patient zijn mond. Net als winterbanden verkopers spelen wij in op de vraag. We maken de vraag niet, dringen niets op.....het is allemaal vrije wil. En als u dat big business vindt dan heeft u geen idee wat er allemaal gebeurd in een tandartsen praktijk. En ik ga het u ook niet melden ook trouwens, want dit soort berichten ruiken naar spruitjes en kift
wo, 11/21/2012 - 18:10 Permalink