amalgaam ongezond?

Author:
theov
Posted:
do, 08/28/2003 - 16:47
hallo,
ik hoorde van een kennis dat amalgaam-vullingen ongezond voor je zouden zijn. kan iemand mij hierover wat meer vertellen? heeft het zin om deze vullingen te vervangen? ik heb o.a. nog een paar zeer donker-grijze(bijna zwart) vullingen. zijn dit ook amalgaan vullingen?
Lieneke

Sommige mensen geloven dit.
In amalgaam zit kwik. Kwik is in principe giftig, maarrrrr dit geld alleen als het in gasvorm is! Als de vulling gelegd wordt kan er wel eens wat vervliegen. Dus vooral voor de tandarts is het ongezond...
Ik zou me er niet al te druk om maken.
Als een tandarts adviseerd om ze te vervangen, zal dat waarschijnlijk zijn omdat de vullingen verouderd en versleten zijn.
do, 08/28/2003 - 20:20 Permalink
chlorophill

Luister goed...

WAARSCHUWING!
Geloof niemand die je wijs wilt maken dat het geen kwaad kan...

Werkelijk misdadig!
vooral bij kinderen...
Deze mensen komen zich zelf nog wel tegen.
kwik is giftig PUNT.. Er zijn verschillende
vormen van kwik het een meer schadelijk dan de ander en het is zat aangetoond dat vullingen wel degelijk schadelijk zijn..
het tegendeel kan men echter absoluut niet betrouwbaar bewijzen.
Laat u niet beetnemen,door leuzen van artsen die dit middel zelf gebruiken en wiens hersennen en van diens zielige assistentes er reeds vol van zitten. Deze mensen kunnen denk ik ook niet betrouwbaar zijn,omdat hun iq en psychologische toestand beschadigd "zou kunnen" zijn door de zware metalen .en hoe misdadig is het wel niet om een niet wetende persoon wijs temaken dat het niet zo erg is allemaal terwijl het op het punt staat om ook in nederland verboden tewoorden???hoewel dit erg traag gaat,gaat het er absoluut naar toe..
Waarom een risico nemen als je gezond kan doen?
Neem altijd die witte vullingen en ren hard weg bij gif-dokters.

Als je reeds de fout hebt begaan
chlorophill en selenium zijn stoffen die
je kunnen helpen.
Google maar wat sowiezo..

Denk eens na aan die burn outs... en vreemde vermoeidheids problemen van mensen ???en lees eens wat teksten van slachtoffers..
wo, 10/29/2003 - 00:47 Permalink
terry

chlorophill ik ben het helemaal eens met u.
Ik weet ik word als de duvel gezien als ik zeg dat zulke vullingen helemaal niet goed zijn.En wat braces zegt van//// {Dus vooral voor de tandarts is het ongezond}dat is ook waar,want mijn tandarts gebruikt een middel voor zijn eigen voor kwik uit zijn uit zijn lichaam te halen.Maar om het in je mond jaren te hebben is helemaal niet gezond,er komt zeker altyd wat gif vrij,en ja dan zegen ze dat is maar een beetje wat het lichaam kan verdragen,maar daar trap ik niet in.ik leer voor arts al jaren,maar kwik vullingen zijn bij mij nog altyd nooit goed voor de dag gekomen.waarom tandartsen vertellen dat dat niet waar is ,is gewoon het zelf niet weten,of ze lopen achter.
als iemand wilt weten wat kwik vullingen kan doen en info wilt weten vraag het dan ,dan vertel ik het je.

http://people.zeelandnet.nl/newenergy/newenergy.html

lees op de site van een IK BEN EEN AMALGAAM SLACHTOFFER


_________________
Vriendelijke groeten van Terry

[ Dit Bericht is bewerkt door: terry op 2003-10-29 01:20 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: terry op 2003-10-29 01:22 ]
wo, 10/29/2003 - 01:11 Permalink
Lieneke

Het bewijs staat in de scheikunde boeken. De giftigheid van kwik is alleen een eigenschap als het vluchtig is. Dus het is ook niet giftig als je kwik doorslikt. Want dan is het ook niet in een gasvorm. Ook een bewijs is dat miljoenen mensen zijn met amalgaamvullingen en er zijn er maar tientallen die beweren klachten te hebben door amalgaam en de rest voelt zich kiplekker.
Ik ga hier ook niet meer over discussieren. Vind het nogal nutteloos.
wo, 10/29/2003 - 10:55 Permalink
chlorophill

Als dat werkelijk in een boek zou staan is dat wel een erg bekrompen uitleg. de metalische vorm is in damp schadelijker dan bij ingestie omdat zij via slijm vlies sneller en better opgenomen worden lijkt mij....MAAR het is een leugen dat het niet op word genomen.. dat gebeurd wel degenlijk alleen minder dan bij damp,,dat wel... Behalve als iemand een zweer in hun darmen of andere afwijking heeft dan kan het blijven hangen en nog meer in het bloed worden opgenomen.

Trouwens bij het islikken van vooral puur metalisch kwik(dus nog erger dan vullingen) lijkt het mij ook dat gezien de temperatuur daar binnen er aardig wat kwik dampen ontstaan in de darmen.. en dat het geen mooi druppeltje kwik zal blijven .. ik vraag me af of darmen dan niet ook weer die dampen op gaan nemen.?.

Een maal in het lichaam hoopt het op in de weefsels en vooral de hersennen, waar het meestal alleen maar meer dan minder kan woorden.


Ik heb al zo een 7 jaar bepaalde klachten
ik heb toen een aantal keer metalisch kwik binnen gekregen,maar ik lag destijds de link er niet mee.dit zou denk ik heel goed de oorzaak kunnen zijn geweestvan mijn klachten.
Ook ging het veel slechter met mij sinds ik vullingen erbij kreeg.
wo, 10/29/2003 - 12:59 Permalink
miranda

sorry jongens, maar ik had pasgeleden nog 26 vullingen, waarvan er maar 4 wit waren en de rest dus amalgaam. En ik ben niet ongezond en leef nog steeds.
En als het echt zo ongezond zou zijn, zou het echt niet meer gebruikt worden.
We weten allemaal hoe voorzichtig ons ministerie is als het gaat om ongezonde middelen in de gezondheidszorg!

_________________
Groetjes van Miranda!

* een volledig kunstgebit *
* geholpen in Kerkrade *

[ Dit Bericht is bewerkt door: miranda op 2003-10-29 22:37 ]
wo, 10/29/2003 - 22:36 Permalink
terry

Hi Miranda,ik bedoel ook niet dat iedereen last er van heeft,maar wat braces zei over tientallen op miljoen is onzin.Ik kan zo al meer dan 100 mensen laten vertellen dat ze wel zeker klachten hadden,en toen het verwijderd was ineens nergens geen last meer van,dat is toch een bewijs dat het niet gezond is.je moet niet altyd de gezondheidzorg vertrouwen met hun onderzoek.
dat is net als ze vertellen dat tandsteen en dode kiezen of tanden geen klachten geven op hart en vaat.terwijl dat wel zeker slecht is voor hart en vaat.een dode tand kies geeft een lijkgif wat in je bloedbaan kan komen en dat is echt niet gezond.het lichaam vecht tegen dode dingen in lichaam,dat is het afweer van eige lichaam.
wo, 10/29/2003 - 23:00 Permalink
Kamille

Beste allemaal,

Ik ben een amalgaamslachtoffer en kan me vreselijk opwinden over die bekrompen houding die nog steeds heerst dat amalgaam veilig is.
Ja, er komt kwik vrij bij amalgaamvullingen (jarenlang onderzoek toont dit aan), ja, dat kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.
In vele landen is het gebruik van amalgaam reeds verboden of onder streng toezicht gesteld en bekijk het es zo: als amalgaam nu als vulmateriaal zou worden gepresenteerd zou het geen schijn van kans maken op de huidge markt!
Maar ja al dat geld wat ermee gemoeid is en het gemak van zo'n stevige vulling die jarenlang blijft zitten maakt dat de Nederlandse tandheelkunde doet alsof ie gek is. Schandalig! Gelukkig is er een kleine ommekeer zichtbaar, op een paar universiteiten in Nederland wordt dit gelukkig al doorgevoerd en worden de studenten geleerd witte vullingen of ander materiaal te gebruiken ipv amalgaam,hopen dat deze tendens zich doorzet de komende jaren....
wo, 12/17/2003 - 13:57 Permalink
the dentist

wat een discussie zeg...
mensen, luister, wat braces vertelde is helemaal waar. Wanneer een amalgaamvulling wordt gemaakt dan komt er een klein beetje kwik vrij in dampvorm, en vormt daarmee een groter risico voor de tandarts dan voor de patient (puur omdat hij beroepsmatig meer met kwikdampen te maken heeft dan de patient).
Het feit dat amalgaam aan het verdwijnen is van de markt komt echt niet omdat het giftig is. Dat is gewoon puur om het feit dat mensen witte vullingen mooier vinden en dat er liever inhebben. Hierdoor zijn de witte vullingen, de composieten zich de laatste twintig jaar steeds verder gaan ontwikkelen. Ook is het voor de tandarts iets makkelijker boren, want je hoeft aan bepaalde mechanische eisen (waardoor amalgaam zijn hechting aan het tandmateriaal heeft, itt tot composiet wat 'chemisch' hechtend is)te voldoen.
Blijft wel het argument staan dat amalgaam behoorlijk lang al wordt gebruikt en constant onderzocht. Hierbij heeft amalgaam zich bewezen zeer geschikt te zijn als vulling.
Voor wat betreft de 'amalgaamslachtoffers' zou ik graag willen weten wat voor klachten ze precies hebben. Ze kunnen best klachten hebben van de vulling, maar dit hoeft niks met het amalgaam zelf te maken hebben. Als deze mensen bijvoorbeeld vaak hoofdpijn hebben, kan dit bijvoorbeeld komen doordat de vulling te hoog is, je er constant op dichtbijt en dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Dus laat graag even weten wat de klachten zijn. Ik ben namelijk student tandheelkunde en kan misschien wat meer duidelijkheid verschaffen over de giftigheid van amalgaam.
zo, 01/18/2004 - 17:44 Permalink
rickywilliams

sorry hoor maar ik denk dus niet dat die vulling giftig zijn. Anders hadden er gigantisch veel mensen last van gehad. Ik ken veel mensen met dit soort vullingen en heb er nog nooit iemand over horen klagen. Meestal zijn het de mensen die wat te klagen moeten hebben (ivm aandachttekort) die met dit soort dingen op de proppen komen. Pffffff wat een onzin zeg, als het echt giftig was geweest had de tandarts het niet eens MOGEN gebruiken. Ik vertrouw de tandarts eerder dan de "New Energy Country Dancers".

Amen

[ Dit Bericht is bewerkt door: rickywilliams op 2004-01-27 17:19 ]
di, 01/27/2004 - 17:17 Permalink