Allerbeste t.a gezocht; composietopbouw vs musicus

Author:
DMW
Posted:
ma, 11/29/2010 - 22:11
Hallo allemaal,

Ik ben eigenlijk op zoek naar de beste tandarts/tandtechnicus in Nederland op het gebied van herstel van afgebroken voortanden (en ervaring met musici).

Ik zal hier mijn verhaal kort toelichten; 20 jaar geleden heb ik in België een aanvaring gehad in een afgekeurde kermisattractie, waardoor mijn beide boventanden voor minstens 30% zijn afgebroken. Ze zijn toen ter plekke bij een tandarts weer opgebouwd met composiet.
10 jaar na dato is 1 van beide helaas gesneuveld en met een afwijkende dikte/kleur/vorm weer opgebouwd door mijn "huis"tandarts. De Belgische tandarts van toen, bleek helaas geëmigreerd te zijn.

Mijn huidige tandarts is van mening dat de kwaliteit van mijn voortanden veel beter kan en dit ben ik eigenlijk met hem eens. Alleen ben ik bang dat het gevoel vd 20jr oude opbouw niet geëvenaard kan worden. Die is namelijk verschrikkelijk mooi slank, glad en natuurlijk qua vorm.
Ook maak ik veel muziek en de laatste keer (10jr geleden) heb ik maanden last gehad van druk op mijn tanden en het gevoel van "losse" voortanden. Ik ben bang dat ik door een nieuwe vorm/dikte heel mijn embouchure/klank/ademflow weer moet opbouwen.

Welke tandarts staat bekend om zijn kwalitatief goede cosmetische tandheelkunde?
Is er iemand bekend qua met cosmetische tandheelkunde en musici?

Vast vriendelijk bedankt voor het antwoorden.
Gr DMW
Spiegeltje

Je zou eens kunnen proberen bij de praktijk van ****** binnen te komen als u zoekt naar een van de betere zo niet (een van) de beste op het gebied van composietrestauratie van voortanden. Maar de drempel is hoog tegenwoordig
Je moet de Kloet wel duidelijk kunnen maken dat de huistandarts de klus niet aankan, anders begint ie er kennelijk niet meer aan. Zie: http:*********
ma, 11/29/2010 - 23:31 Permalink
M.R.

Hoi, ik ben niet zo lang geleden bij de ***** geweest en het is heel mooi geworden. Ik was vorig jr november van mijn fiets gevallen en toen heeft mijn tandarts er een stukje composiet aangezet, mr ik vond het niet mooi. Het was te massief geworden en ik was er gewoon niet zo blij mee. Hij had het steeds over een kroon,maar dat wilde ik al helemaal niet en mbv dit forum ben ik dus verder gaan kijken. En ik moet zeggen en ik ben heel blij met het resultaat. Het is trouwens een hele aardige tandarts. Er is niks meer van het ongeluk te zien. Je hebt overigens wel een verwijsbrief nodig van je tandarts, mr als het goed is, geeft hij dat gewoon. Uiteindelijk heeft mijn tandarts ook wel ingezien dat dit een goede oplossing is. Dus tja....gewoon doen wat je gevoel je ingeeft.

gr en veel succes
di, 11/30/2010 - 15:11 Permalink
DMW

Beste tandartsen,

Heel erg bedankt voor jullie reactie. Ik ga morgen contact opnemen met de praktijk van ***** en het uitleggen. Amsterdam is voor mij aan te rijden en ik heb de galerij bekeken, wat er goed uit ziet.

Nu nog hopen dat ik één en ander kan plannen voor in dec 2011, aangezien ik voor november al een groot orkestproject in de planning heb staan. Ik zal daarna toch deels "opnieuw" moeten wennen aan mijn voortanden.

Met vr gr,
DMW
di, 11/30/2010 - 21:04 Permalink
Spiegeltje

Ook al heb je geld zat, dan nog lijkt het me lastig om te kiezen: (duur) porselein of (goedkoper)composiet. Misschien dat de allermooiste resultaten, in de handen van een figuur als *****, toch nog haalbaar zijn met porselein. Wat zou het kosten, twee voortanden met porselein? Toch wel minstens 1000 euro. En als je voor de top gaat, zal Beekmans nog wel wat andere dingen adviseren om de boel meer in `balans` te brengen `vrees` ik. :D
wo, 12/01/2010 - 11:43 Permalink
mecánico para …

Ik ken nog een kanjer in ****! Tis de trip zeker waard.
dus als een beetje narcisme je niet in de weg zitten, zeg ik doen!

nb, de eigen tandarts niet eens de kans geven riekt mij naar een berg gebakken luft. (die uiteraard nodig is voor de embouchure). Kan je altijd nog bepalen of je het heel anders wil. Ik denk namelijk dat die eerste Belgische meneer met meer geluk dan kunde de boel netjes heeft gemaakt en het aanpassingsvermogen van u erg groot was toen.
wo, 12/01/2010 - 17:38 Permalink
Spiegeltje

Naar aanleiding van dit topic? Voorziet kennelijk in een behoefte (bij de patient) :D

Overigens: de tandarts wiens naam rijmt op "Goed" (5 december nadert, vandaar.....) is al tientallen malen op dit forum genoemd. Die namen moet je ook even weg halen, anders blijven ze bellen. Zal niet flauw zijn en geen zoeklinkje plaatsen :D
do, 12/02/2010 - 12:52 Permalink
vV

Dames en heren, zoals bekend is het niet toegestaan om namen van tandartsen e.d. te noemen. Ik krijg klachten omdat bepaalde tandartsen plat worden gebeld....zijn de telefonisten niet blij mee!

snap ik even niet.. o ja ik snap het wel:

want ondanks dat hier herhaaldelijk over die ene gesteld is dat hij alleen op verwijzing eigen tandarts behandeld, lezen heel veel mensen natuurlijk niet, of denken ""he dat is leuk maar dat geldt vast niet voor mij..""
en die ander ..tja je profileert je of niet...
do, 12/02/2010 - 13:21 Permalink
Lieneke

Is anders zo even gemeld door de assistente dat alleen op verwijzing wordt behandeld. Zie nog steeds het probleem niet, vraag me ook af of er wel geklaagd is door deze tandartsen. Omgekeerde wereld lijkt me.


Ik vind het niet leuk dat je me hierin niet vertrouwd. Ik vraag me ook af waarom je zo in protest komt in bepaalde topics tegen de regels. Ze zijn er nou eenmaal, deal with it.
do, 12/02/2010 - 16:24 Permalink
Spiegeltje

Ik krijg klachten omdat bepaalde tandartsen plat worden gebeld
(...)vraag me ook af of er wel geklaagd is door deze tandartsen


Subtiel verschil: als je had geschreven "deze tandartsen" zou ik wel wat wantrouwig zijn geweest. Nu zit ik alleen (nog steeds) met een vraag...

Niet zo wantrouwig :D

N.B. De forumregels respecteer ik natuurlijk.
do, 12/02/2010 - 16:47 Permalink