Afgebroken Voortand al meerdere keren gemaakt en afgebroken.

Author:
Esmee Avalon
Posted:
wo, 06/19/2013 - 18:13
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en ben erg nieuwsgierig naar de mening van een specialist.
Er is zojuist weer een stuk van het composiet van mijn voortand afgebroken, maar eerst het hele verhaal.

Op mijn twaalfde is er (nadat mijn beugel er net twee weken uit was, zal je altijd zien) een flink stuk van mijn rechter voortand afgebroken door een flinke smakkerd die ik heb gemaakt. Het stuk van mijn tand was letterlijk gruis en het echte stukje van mijn tand was nog een soort driehoekje. (buitenkant van de tand was langer dan tussen mijn voortanden in) Daarbij is de zenuw licht beschadigd, maar niet al te ernstig.
De tandarts heeft er destijds een mooi stuk composiet tegenaan gezet en er was vrij weinig van te zien. Hij heeft het erg mooi gemaakt. Na een aantal jaar kwam het stukje los. Dat heb ik weer laten maken, daarna weer enz. Er is nu in totaal 5 keer een stuk composiet aangezet. In de tussentijd is mijn tand zo vaak gepolijst, geschuurd, etc dat mijn tand erg gevoelig is. Bovendien is er met de uv-lamp te zien dat er in het nog echte stuk tand een verticale barst loopt tot in mijn tandvlees. Mijn tandarts heeft al aangegeven dat er een moment gaat komen waarbij er echt een kroon/implantaat oid moet komen, of een facing. De wortel van mijn tand doet absoluut geen pijn, maar de tand zelf voelt onderaan gevoelig. Ik denk dat mijn zenuw te bloot ligt oid.
Nu er zojuist weer een stukje is losgekomen (geen nood hoor), denk ik bij mezelf: Nu ga ik het echt voor eens en altijd aanpakken en mooi laten maken. Ik erger me gek aan de lelijke barst die na een tijdje steeds bruinig verkleurd. (met barst bedoel ik de overgang van het stukje naar mijn echte tand) Echt heel lelijk. En het feit dat ik steeds weer terug moet vind ik ook niet fijn.

Daarnaast wil ik, als ik dan toch ga, ook mijn tanden laten bleken. Ik neem aan dat dat eerst moet en dat daarna de kleur van het implantaat/de facing oid bepaald wordt?

Alvast bedankt voor jullie tijd en graag jullie advies. Ik wil er heel graag mee aan de slag.

MvG Esmée