Advies over behandeling

Author:
sirmike
Posted:
do, 10/11/2012 - 12:52
Beste mensen,

Ik ben al 2 jaar bezig met mijn tandarts over het correct krijgen van mijn voortanden.
Ik heb last van tanderosie en slijtage aan mijn voortanden. Hierdoor lijkt het net of ik geen voortanden heb. Zeker bij het lachen. Ik lach niet voluit meer of ik praat binnenmonds hopende dat men mijn voortanden niet ziet. Puur uit schaamte. 2 weken geleden ben ik weer bij de tandarts geweest en hij blijft maar herhalen dat ik moet stoppen met suikers. Iets waar ik al een hele tijd mee bezig ben, maar het lijkt of mijn tandarts niet wilt zien of begrijpen.
Als ik over opties begin te praten dan wilt mijn tandarts er niet over mee praten, omdat die maar blijft hameren op het stoppen met de suikers.
Maar goed, ik blijf met het probleem zitten dat het nooit meer zal worden als een natuurlijk gezicht, maar ik hoop wel op een oplossing voor mijn voortanden aan de boven kant.
Wat voor opties heb ik om dit correct te krijgen? Ik heb een foto bijgevoegd zodat men kan zien hoe mijn voortanden er uit zien. Slijtage aan de bovenste 4 tanden zijn het gevolg van levenslang nagelbijten en tandenknarsen(dit volgens mijn tandarts omdat mijn kiezen ook plat staan). Erosie komt vermoedelijk van mijn verslaving aan frisdrankjes en energy. Hier ben ik al tijden mee gestopt en als ik eens een drankje neem dan gebruik ik een rietje.

Kunnen professionals mij wijzen op een behandeling die mogelijk is voor dit probleem? Ik heb zelf weleens gehoord van Witte opvulling (dahlplatform), facings, kronen, maar wat is, in mijn geval het beste.

De reden dat ik hier kom is dat mijn tandarts niet wenst na te denken over het probleem waar ik al een tijd mee loop. Ik krijg al 2 jaar te horen dat ik moet stoppen met suikers. Iets wat ik al tijden doe, maar als ik over een oplossing wil praten verwijst die me weer naar een afspraak over een half jaar bij de controle, en vervolgens gaat dit maar door.

Ik hoop op niet kwetsende reacties omdat ik mij erg schaam voor het aanzicht. Ik schrok zelf ook bij het maken van de foto.
Attach
vV

dit is vrij eenvoudig met composiet op te lossen, mits geen nagels meer gebeten worden. eventueel een splint ter bescherming tegen knarsen. Waar ook naar gekeken moet worden is in hoeverre d ekiezen ook opgehoogd moeten worden om te compenseren voor de slijtage, de diepere beet die ontstaan is door de erosie ic.m. knarsen kan knarsen versterken. dus niet alleen esthetisch maar eigenlijk meer holistisch benaderen.
do, 10/11/2012 - 13:24 Permalink