Advies gevraagt/Richtprijzen beugel

Author:
exbeugelbekkie
Posted:
do, 02/02/2006 - 15:24
Eindelijk is het zover, ik heb mezelf zo ver gekregen om iets aan m'n tanden te gaan doen ;) Ik heb al een afspraak gemaakt met de kaakchirurg om m'n verstandskiezen te laten trekken (volgens mij komt dit namelijk ten gunste om ruimte te creëren) Als ik de polisvoorwaarden bekijk van mijn verzekering kan ik tot 1500 euro vergoed krijgen op orthodontie (Pro-Life tand large). Het allerbelangrijkste vind ik mijn boventanden. Deze zijn wegens ruimte gebrek elkaar aan het verdrukken. Resultaat is dat de ene tand wat naar voren staat, en de ander weer naar achter. Een van m'n voortanden wordt hierdoor helemaal naar voren gedrukt :( Mijn vraag is nu wat het globaal zou gaan kosten? Wat zijn de verschillende methoden (buiten de standaard slotjes beugel). Invisalign heeft mij voorkeur, maar daar kan ik niet echt iets over prijzen vinden. Zou een uitneembare beugel kunnen helpen? (bijvoorbeeld om s'nachts in te doen). Hier 2 foto's van de "situatie" ter verduidelijking:

http://img135.imageshack.us/img135/3995/knabbels13vw.gif

http://img303.imageshack.us/img303/834/knabbels21vz.gif

-edit- titel wat aangepast... :)
fransaki

Volgens mij maakt invisalign wat betreft prijs niet zoveel uit met slotjes, waarbij de behandelduur van slotjes het mogelijk duurder kan maken. Volgens mij zijn er op dit forum al mensen geweest met positieve ervaringen met invisalign, ik heb het idee dat als het zo makkelijk zou zijn , dat er dan weinig vaste apparatuur of orthodontisten nodig zouden zijn.
vr, 02/03/2006 - 22:22 Permalink
exbeugelbekkie

Weet iemand (die mischien al invisalign gebruikt) wat het ongeveer kost? Of laat ik het anders zeggen, wat voor bedragen kan ik verwachten? ;) Bij een slotjesbeugel, wat zou de richttijd zijn voor een succesvolle behandeling van m'n boventanden (gezien de fotos, het feit dat m'n verstandkiezen eruit gaan, en dat er volgens mij nog ietswat speling in m'n voortanden zit) ?. Als een slotjesbeugel behandeling namelijk niet erg lang duurt, overweeg ik dit...
za, 02/04/2006 - 19:44 Permalink