Advies gevraagd voor voortanden

Author:
miesje86
Posted:
do, 11/24/2011 - 20:45
Hoi allemaal,

Ik heb een vraag omtrent me voortanden. Me linkervoortand is toen ik 13 was gebroken en mijn tandarts heeft dit destijds gemaakt met een composietlaag. Dit heeft het een paar jaar volgehouden. Helaas is een jaar geleden het composietlaagje geknapt due to slijtage.Met spoed naar andere tandarts gegaan(eigen tandarts had vrij) en de tand werd lelijk gemaakt en 3 weken later dankzij frustratie bij mij nieuwe tandarts(ondertussen verhuist van stad) nogmaals laten repareren. Nu is mijn linkertand weer netjes heel maar is de tand een stuk dikker gemaakt en lijkt hij een stuk schuiner dan dat ie was. Nu irriteer ik mij ook aan mijn rechtervoortand die hierdoor een stuk slanker is. Nu valt me ook op dat mijn rechter voortand 3 ribbels heeft en hier ook een verkleuring voorkomt. Op foto's is dit duidelijk te zien. Me linkervoortand staat nu een beetje scheef zoals dit /. Zou de tandarts dit nog iets vlakker te krijgen zodat het weer een beetje recht staat.Graag zou ik hierover advies willen hebben wat volgens jullie de beste methode is om dit weer mooi te krijgen?

Bedankt voor jullie advies

Groetjes Michelle

PS Wat me ook opvalt is dat de nieuwe composietlaag wel heel erg snel slijt, dit heb ik ook alweer bij laten polijsten i.v.m. een haakje . Kan dit komen omdat er een ander soort composiet is gebruikt?
Attach
miesje86

Ortholimburg
Dit kan een stuk beter, zowel qua kleur als qua vorm.


Hoe zouden jullie dit aanpakken? Beide voortanden opnieuw met composiet laten en netjes recht laten verwerken?
Ik ben benieuwd hoe jullie dit zouden doen. Hebben jullie nog tips wat ik kan navragen bij mijn eigen tandarts?

Groetjes Michelle
zo, 11/27/2011 - 21:41 Permalink
miesje86

Het blijft akelig stil qua reacties helaas :smt010
Het zou fijn zijn als ik iets uitgebreider advies ontvang zodat ik dit kan gebruiken bij mijn tandarts. Wil iemand (iedereen die er verstand van heeft) A.U.B. reageren?

Bedankt voor jullie hulp alvast.

Groetjes Michelle
do, 12/01/2011 - 16:48 Permalink
BJN

Hebben jullie nog tips wat ik kan navragen bij mijn eigen tandarts?


Hoe vaak doet u dit soort behandelingen?
Heeft u fotos van voorbeelden hiervan?

Afhankelijk van het antwoord zoek je je heil ergens anders... Maar alle waar naar zijn geld, ook bij de tandarts. Topwerk is duurder dan gemiddeld werk.
Maar een tandarts die het af-en-toe doet is minder bedreven in techniek en keuzes, heeft minder materiaal. Durft minder dan een tandarts die dit vaak doet.
Helaas is er geen kwaliteitskeurmerk, kijk hem/haar goed in de ogen en ga op je gevoel af...
do, 12/01/2011 - 18:29 Permalink
miesje86

BJN bedankt voor uw reactie.
De foto's zijn van de huidige situatie.
Ik moet toegeven dat ik enigsinds een beetje angst heb voor tandartsen en helaas is mijn oude tandarts na 23 jaar overgestapt naar een andere functie binnen de tandheelkunde. Mijn nieuwe tandarts is een jonge man met veel assistenten.
Mijn linkervoortand is in afgelopen jaar 3x bijgewerkt (Helaas heb ik geen foto's van before and after). Namelijk het niet netjes afwerken van de tand met composietlaag (door noodarts/ reparatie door eigen nieuwe tandarts) en onlangs voor oneffenheden in de composietlaag waarachter mijn tong bleef haken. ( slijtage)
De vorige composietlaag ging naar mijn idee veel langer mee. Mijn rechtertand daarintegen vertoond nu ribbels en dit stoort enorm vergeleken met die "mooi" gemaakte linkertand. Mijn vraag is dus min of meer of mijn rechtertand ook kan worden bijgewerkt zodat de ribbels weg zijn? En wat hiervoor de beste methode is?
U geeft inderdaad al aan dat er bij sommige tandartsen nog wel verschil kan zijn. Is dit ook het geval voor het materiaal wat ze gebruiken of gebruikt iedereen hetzelfde middel?

19 December heb ik een afspraak bij de mondhygienste die in hetzelfde pand gevestigd is. Ik zal uw advies meenemen in het gesprek met haar.

Bedankt nogmaals!

Groetjes Michelle
do, 12/01/2011 - 20:58 Permalink