advies gevraagd: scheve voortanden

Author:
Missfrenzy
Posted:
zo, 11/06/2005 - 14:30
Hoi,

Mijn voortanden in mijn onder en bovenkaak staan ontzettend scheef en zijn in de loop van jaren erg verkleurd. Ook heb ik diverse beschadigingen op mijn tanden.

Steeds vaker wordt ik geconfronteerd met het feit dat ik me schaam als ik lach en praat. Ik wil ontzettend graag iets laten doen aan mijn tanden. Dus hierbij wil ik vragen of mensen mij kunnen helpen / adviseren.

Bijvoorbeeld:
- Ervaringen van mensen;
- Wat kan ik het beste doen (kronen, implantaten? heb er geen verstand
van);
- Adressen waar ik heen zou kunnen gaan;
- Kosten / verzekering
- etc.

Groeten
minique

Scheefstand kan je verhelpen met een beugel of maskeren met facings (een soort schildjes over je tanden). Afgebroken stukjes kun je laten repareren met wit vulmateriaal. Kronen en/of implantaten hoeven nog lang niet aan de orde te zijn!
Wat wel of niet wordt vergoed door jouw verzekering is niet zomaar te zeggen. Het hangt er helemaal van af bij wie je verzekerd bent en wat de aanvullende verzekering inhoudt. Het is het beste als je daarover even contact opneemt met je verzekeraar (of het vergoedingenoverzicht dat je hebt gekregen toen je deze verzekering afsloot goed doorleest).

Succes!

:smt006 Monique
ma, 11/07/2005 - 17:29 Permalink
Missfrenzy

Bedankt voor jullie reacties!

Het liefste zou ik het op de simpelste manier oplossen (beugel, en zo min mogelijk forseren.)

Maar ik ben bang dat dat niet lukt. Ik heb aan diverse voortanden wortlkanaalehandelingen gehad. (zo is een van mijn voortanden aan de achter kant helemaal zwart, ik ben bang dat dit binnen kort door gaat trekken naar de voorkant).

Ook zitten er aan de zijkanten van mij tanden gaatjes (die duidelijk zichtbaar zijn) deze worden ook groter.

Ik heb enige tijd met mijn tandarts overlegd wat ik het beste kon doen. ( hij heeft toen een voorstel gedaan, maar ben daar niet op in gegaan omdat ik opdat moment geen geld had.)

Ik wil een deze dagen terug gaan naar de tandarts om te gaan vragen wat ik er aan kan doen.
ma, 11/07/2005 - 20:29 Permalink