Advies gevraagd over Facings en.........

Author:
lars123
Posted:
zo, 01/29/2006 - 15:36
Hallo.......,

Ik neem in overweging het aanbrengen van 18 composiet facings met als reden een wittere kleur van de tanden te krijgen en een lichte standsafwijking te corrigeren van twee naar voren staande snijtanden t.o.v. de voortanden . Er zijn 18 elementen in zicht bij lachen en praten, best veel.....

Ook staat de middelste ondertand verder naar voren t.o.v. de rest van de ondertanden. Nu heb ik gelezen dat een facing op de ondertanden niet de meest esthetische oplossing is omdat de tand dikker wordt als de ondertanden allemaal even dik worden blijft het volgens mij een natuurlijk aanzicht geven maar de afwijkende stand van die ene ondertand maakt volgens mij dat deze wordt dikker dan de rest. Zou een eventuele oplossing een kroon kunnen zijn voor de afwijkende ondertand . En hoe zien composiet facings eruit naast een porseleinen kroon. Zie je daar verschil tussen?

Ik neem aan dat er verschillende soorten composiet zijn. Weet iemand hier het meest hoogwaardige en mooiste merk composiet?

Een alternatief zou kunnen zijn bleken( waarbij de kleur uiteindelijk terug loopt) en daarna een drietal vullingen laten vervangen in het voorfront. Plus orthodontie maar gezien mijn leeftijd van 42 jaar en het dunner worden van de voortanden vraag ik mij af of dit de juiste keuze en investering zal zijn.

Kan met geduld een bleeklepel en Opalscene 10 % het zelfde uiteindelijke witresultaat worden bereikt als met een 1 uurs in office bleekprocédé bij de tandarts? Omdat ik dit toch wil gaan proberen misschien ben ik hier al tevreden mee en stoor ik me dan ook niet meer aan de rest. Daarnaast lijkt een bleeklepel het voordeel te hebben na het twee weken lang bleken je het eens in het kwartaal bij kan houden met eenmalige een paar uurtjes de bleeklepel weer te gebruiken.

Over de kosten lees ik eerder op dit forum dat een composiet facing tsuuen de 125,- en 200 euro,- per stuk kost .
Als ik de code R78 of V15 neem kom ik uit op 58.20 euro per stuk dat zou een totaal maken voor alle 18 facings van circa 1000,- euro.

Ik ben benieuwd naar jullie advies en reactie zodat ik een goede beslissing kan nemen ook in overleg met de tandarts die niet bleekt............

Groeten, Lars
vV

Ga voor ortho, daarna bleken. 18 facings zal qua kosten niet ver bij de kosten van ortho vandaan liggen. Porseleinen facings zullen duurder zijn, composiet zal uiteindelijk ook weer gaan verkleuren en moeten dan vervangen. Tevens si composiet soms niet mogelijk ivm ruimte en dikte materiaal.
Ortho/beugel zal meer blijvend resultaat hebben.
zo, 01/29/2006 - 16:13 Permalink
robinson

V15, directe labiale veneering
V21, etsbare onderlaag

Samen €77,60

Gewoon bleken, en de elementen die een standsverandering behoeven voorzien van facings of porceleinen kronen.
zo, 01/29/2006 - 16:35 Permalink
lars123

Bedankt voor je snelle reactie. Komt ortho rond de 2500,- euro? Mijn verzekeraar vergoed trouwens ortho >18 jaar eenmalig tot 1500,- euro.
Ik heb ook het idee dat de standafwijkingen binnen een jaar kunnen worden gecorrigeerd of zit ik dan helemaal verkeerd

De facings valt onder cosmetisch dus die zullen denk ik niet worden vergoed door de verzekeraar. Ze zien me aamkomen met 18 stuks.

Kunt u mijn verhaal over de bleeklepel bevestigen?
Ik denk dan toch dat ik de komende weken met bleken start. Ik kan al bij een andere tandarts terecht voor een bleeklepel. Orhodontie of niet met Orthodontie lijken mijn tanden nog donkerder en ik stoor me er al een viertal jaar aan. Kan ik gelijk kijken of het het bleken aanslaat dan straks maar weer een nieuwe lepel. 180,- euro met 8 spuitjes valt te overzien versus die 'heldere lach' van 595,- euro in office.

Dank je wel.
zo, 01/29/2006 - 16:36 Permalink
lars123

Robinson, dus een composiet facing is circa 78,- euro die jij adviseerd alleen op de elementen met een standafwijking of indien estetisch niet optimaal een kroon( 1 ondertand).

Ik ben alleen bang dat de kleur terugloopt van het bleken en dat ik dan met kleurverschil kom te zitten van een eventuele kroon of facing t.o.v een 'echte' tand. Vandaar dat ik aan de bleeklepel dacht dat je dan een aantal keren per jaar kan bijbleken.

Welke Opalscene adviseren jullie 10, 15, 20, 30 % ?
zo, 01/29/2006 - 16:48 Permalink
robinson

Bleek zelf met Remedent, 1 uur in de stoel.
Remedent heeft zelf zog. boosters waarmee je eenvoudig bij behoefte weer kunt bleken wanneer de kleur terug zou lopen.
Zou eerst met composiet de desbetreffende tanden "reguleren" en later mbv. facings/kronen dit definitief maken.
zo, 01/29/2006 - 16:55 Permalink
fransaki


Welke Opalscene adviseren jullie 10, 15, 20, 30 % ?


Opalescence 10%, en anders 15% maar dan niet langer dan een uur of 4 inhouden.

@robinson, ben je wel tevreden over remewhite, volgens mij zijn ze bij wit amsterdam er vanaf gestapt, omdat ze behandelingen opnieuw moesten doen, vanwege teleurstellend resultaat......
zo, 01/29/2006 - 20:24 Permalink
robinson

Jawel, hebben idd.in het begin wat aanloopproblemen gehad.
Nu echter goederesultaten, alleen doordat het niet meer vergoedt wordt door de verzekering is er plotsklaps weinig tot geen interesse meer in het bleken.
ma, 01/30/2006 - 12:43 Permalink
fransaki

ah dat ligt dus niet aan mij, inderdaad piek in 2004 (tv programma`s??) nu bijna niets meer.


Ja......... van de nma mag je geen afspraken maken, maar heel toevallig hebben alle zorgverzekeraars tegelijk de bleekcode's geschrapt.
di, 01/31/2006 - 20:47 Permalink