Advies gevraagd

Author:
Revenga
Posted:
ma, 04/07/2008 - 11:37
Hallo,

Ik ben eigenlijk altijd al ontevreden geweest met mijn gebit, met name de vier voorste boventanden. Ik zou dan ook graag de spleetjes tussen deze tanden weg willen hebben. Tevens zou ik het mooi vinden om de voorste 2 tanden iets kleiner te laten maken zodat deze mooier overlopen met de rest.

Ik vraag mij dan ook af welke mogelijkheden er zijn naast een beugel om deze correcties mogelijk te maken.

Hier 2 foto's ter verduidelijking van de huidige situatie:
http://img255.imageshack.us/img255/8981/mg0886editdj0.th.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/422/mg0887editvs9.th.jpg

Alvast bij voorbaat dank!
vV

er is duidelijk ruimte teveel. door smaller maken van de voortanden maak je dat probleem alleen maar groter. Te groot ook voor een orthodontist om iets mee te doen.
Wat eerder een optie zou zijn is de orthodontist de tanden beter te verdelen over de ruimte, en dan met composiet de diastemen sluiten. Waarmee je meer harmonie krijgt in het aanzicht. Smaller maken van de tanden zou ik in ieder geval niet doen, ook al kan de orthodontist wel iets met de ruimte, want je verpest juist d eharmonie. De breedte van de tanden zoals nu zichtbaar ten opzichte van elkaar is eigenlijk goed. Als je de orthodontist de tanden in de ruimte goed laat verdelen, blijft de harmonie, namelijk het breedte verschil wat er ""hoort"" te zijn, ook in stand.
ma, 04/07/2008 - 13:17 Permalink
Revenga

Bedankt voor de reacties! Het verkleinen van het breedte verschil lijkt mij zeker een goede optie.

Het enige wat ik mij nu nog af vraag, is dit alleen met een beugel te doen of zijn er nog andere mogelijkheden?
ma, 04/07/2008 - 22:55 Permalink
vV

Het verkleinen van het breedte verschil lijkt mij zeker een goede optie.


dat heb ik nergens gezegd. Breedteverschil moet je juist handhaven, zorgt voor de harmonie in het aanzicht, Dat verschil hoort er te zijn.

Ga eerst maar eens overleggen met een orthodontist en tandarts over wat je wilt. Wat niet kan weet je nu, ga maar eens kijken met de mogelijkheden die wel kunnen wat voor d elange termijn het beste is.
di, 04/08/2008 - 08:10 Permalink