Achterstaande tand

Author:
Biolloib
Posted:
do, 04/26/2012 - 12:02
Goedemorgen,

In mijn onderkaak heb ik 1 snijtand die in zijn geheel achter de rest van mijn tanden staat.
Dit is een lelijk gezicht want de tand is door zijn stand erg verkleurd, ik kan er met poetsen op de een of andere manier niet goed bij en er wordt steeds vaker gevraagd of ik een tand mis.

Is hier een oplossing voor. De tand trekken levert een gat op en de dan overgebleven ruimte is heel smal dus een kroon oid levert een raar gezicht op omdat het dan een hele smalle tand is in verhouding tot mijn andere tanden.

Over het algemeen staan mijn tanden niet kaarsrecht maar wel redelijk recht.. Dit is me echt een doorn in het oog.
Biolloib

Een beugel zal niet het gewenste effect geven zonder het breken van mijn onderkaak... Hier heb ik eerder naar laten kijken. De tand staat niet een beetje scheef maar letterlijk achter mijn andere tanden _-_ een beetje zo zeg maar... Hij kan er niet tussen geduwd worden door een beugel, die ruimte is er niet...
do, 04/26/2012 - 21:30 Permalink
BJN

Tanden rechtzetten doe je met een beugel. De kaken op elkaar coordineren is bij volwassenen soms niet mogelijk. Dan wordt er soms gesproken over een kaakoperatie als onderdeel van de oplossing. Ouderwetse behandelingstechnieken kunnen niet zonder. Ouderwetse orthodontisten ook niet.
Er kan veel meer zonder operatie dan gedacht wordt. Maar niet bij elke orthodontist, dat blijkt ook hier weer.

Wat je nodig hebt is een goed doordacht plan van een ortho die veel volwassenen behandeld. Dat is is NL (gek genoeg) even zoeken....

Vraag kennissen/vrienden om advies. Of zoek even verder op internet. EN blijf logisch nadenken nadat je het gesprek hebt gehad! (doe je al ;-) )
wo, 05/02/2012 - 14:38 Permalink