Aantal vragen over nieuwe facings

Author:
freddy1984
Posted:
vr, 10/18/2019 - 16:59
Ik heb een paar vragen over mijn nieuwe facings;

Gisteren heb ik op mijn voortanden (boven) 6 composiet facings laten plaatsen.
Deze tanden waren wat vies, maar ook scheef. Het resultaat is werkelijk prachtig. Ik ben er heel blij mee dat ik deze stap na meer dan 10! tandartsloze jaren heb genomen.

Toch een paar vragen:

- Het voelt allemaal nog erg vreemd aan. Dit gevoel verdwijnt vanzelf? Het ene moment ben ik meer bewust van het nog vervelende gevoel dan het andere.

- Poetsen; kan ik elke tandpasta gebruiken? Ik gebruik nu Elmex Sensitive. Is dat prima?
Ook gebruik ik al een extra zachte borstel en Elmex mondwater.

- Beetje bezorgdheid; Als ik met half open mond voor de spiegel sta en ik zuig hard lucht naar binnen, lijkt het net of een spleetje tussen 2 tanden ietsje breder wordt. Alsof er een tand met facing ietsje beweegt. Dit is wel de tand die redelijk scheef stond en nu dus weer recht tussen andere tanden in staat.
Kan dit echt of is het verbeelding? Als dit kan, hoe komt dit dan? Een composiet facing is vulling die op de tand wordt aangebracht en kan toch niet zomaar bewegen?

- Kan ik 'gewoon' alles eten en drinken? Ik durf gewoon nog niet veel te eten omdat het allemaal nog zo gek voelt. Kan ik bijvoorbeeld gewoon een stokbroodje afhappen met de voortanden?
Lieneke

Gisteren pas geplaatst? Ja joh, dat is gewoon wennen. Wat had je verwacht?
De tandpasta enz is prima.
Als ik even speeksel tussen mijn tanden wegzuig, lijkt het spleetje ook groter. Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken.
Ja, je kunt alles eten/drinken.
ma, 10/21/2019 - 11:39 Permalink