Aantal vragen (over elektrisch poetsen)

Author:
Mosquito
Posted:
zo, 01/17/2010 - 12:47
Goedendag,

Ik heb me even aangemeld, omdat ik wat vragen heb over de mondhygiëne. En ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Natuurlijk heb ik al gezocht op het internet, maar ik kom zoveel tegenstrijdige informatie tegen en kan dat als leek niet echt goed beoordelen. :roll:

Ik ben van plan een elektrische tandenborstel aan te schaffen, maar ik zie door de borstels de tanden niet meer. Welke tadenborstel is nu écht goed en welke moet het vooral van de marketingpraatjes hebben? Ik las dat de Philips Sonicare niet echt effectief bewezen was? (Topic uit 2005). Hoe zit dat eigenlijk? Budget maakt verder niet uit, ik wil best investeren in mijn tanden. :D

En ik poets volgens mij altijd redelijk hard (vandaar dat ik ook een elektrische wil aanschaffen), kan dit heel veel kwaad voor de tanden?

En is spoelen met mondwater effectief, of doet dat meer kwaad (met de alcohol enz.) als goed? Ik gebruik momenteel die van de Kruidvat (die paarse Listerine kloon :roll: )

Alvast hartstikke bedankt! :D
Lieneke

Als je de volgende borstel koopt EN een goede instructie krijgt van een mondhygienist (anders bak je er niks van) zit je goed:
OralB/Braun de 7000 of 8000 serie.

Je ziet vaak dat mensen die te hard poetsen en die ineens een andere borstel in hun handen krijgen, wel zachter gaan poetsen. Je hebt dan iets anders mee te poetsen en dan ben je vaak bereid om ook anders te gaan poetsen. Poets je echter nog steeds verkeerd met electische tandenborstel, beschadig je waarschijnlijk nog meer met de electrische. Wat je dan wegpoetst aan tandvlees, komt nooit meer terug! Je kunt het borsteltje van de electische tandenborstel zachter maken door het even onder de warme kraan te houden.

Listerine: Gebruik de zoekfunctie; al erg veel over geschreven...
zo, 01/17/2010 - 12:51 Permalink
Mosquito

Bedankt voor je snelle reactie! :D

Listerine werkt wel echt anti-bacterieel maar er kleven enkele nadelen aan:
* Het bevat alcohol
* Het is zuur voor een spoelmiddel (bij erosie dus zeker niet aan te raden)
* Het kan zijn dat het wat aanslag geeft omdat er kleurstof in zit (als het goed is, geeft het geen aanslag als je maar 30 seconden spoelt)


Umh.. mondsspoelmiddel ga ik dan denk ik toch maar schrappen.

Is er trouwens nog een bepaalde tandpasta die u aanraadt of is dat allemaal één pot nat? Je wordt er echt helemaal mee doodgegooid in de winkel en op TV, maar als leek weet je nooit wat je koopt. :roll:

Die Braun 7000 of 8000 valt wel mee qua prijs, wat is dan eigenlijk het verschil tussen deze of bv de Braun Oral-B Pro Care IQ5000 Triumph?

Nogmaals hartstikke bedankt! :D
zo, 01/17/2010 - 13:09 Permalink
Lieneke

Een tandpasta met fluoride (liefst 1500 ppm) is doorgaans goed genoeg. Wil je iets speciaal voor gevoelige tandhalzen dan koop je iets met 'sensetive'. Zo zijn er een heleboel tandpasta's die claimen goed voor het tandvlees te zijn etc etc etc, tja...het zijn er inmiddels zoveel, we weten echt niet wat nu wel en niet werkt...

Die Triumph heeft een displey; geeft een ontzettend leuke smiley als je netjes de tijd hebt volgepoetst. En nog meer van dat soort gadgets. Hij geeft ook aan of je te hard poetst, dus dat ik misschien wel wat voor jou. Maar beter poetsen doet hij echt niet.
zo, 01/17/2010 - 13:37 Permalink