4 nieuwe kronen, maar toch kleurverschil???

Author:
padro
Posted:
wo, 03/07/2007 - 00:39
Ik had al 25 jaar een kroon (voortand) opbouw (pin/stift van metaal) met metalen achterkant. Deze kroon had zo'n dikke metalen rand bij het tandvlees.
Nu heb ik op al mijn 4 voortanden nieuwe kronen laten plaatsen, want dit zou een mooier geheel geven qua stand en ook qua kleur. Tanden stonden onderling ook schreef. Het is dus ook een verbetering.

Nu is de kroon waar die metalen pin inzit grijzer qua kleur dan de rest van de kronen.
Mijn tandarts zegt dat het door de pin/metalen plaatje komt in mijn kroon en hij kon dat ook van te voren niet bedenken dat dit het resultaat zou zijn. En de kleur van de kroon daardoor zou afwijken.

Ik kan de pin/opbouw door hem laten verwijderen en een nieuwe opbouw laten plaatsen, maar dan is er het risico dat hij mijn tand afbreekt zegt hij??

Mijn gevoel zegt me.. ook als ik de achterkant van de kroon zie, die is daar echt duidelijk grijs met een laagje porselein eroverheen, dat hij mijn oude kroon heeft gebruikt en vervolgens het metaal aan de achterkant heeft verwijderdt en vervolgens inderdaad hetzelfde porcelijn badje heeft gegeven. Kan dit???

In eerste instantie zei hij vorige week dat ik Lava kronen had en vandaag porselein klopt dit verhaal? Moet ik hiermee genoegen nemen, en niet zeuren of gewoon vragen of hij de kroon verwijderdt en een nieuwe plaatst???

Mijn hoektanden zijn nu ook veel geler dan de kronen. Is het bleken van mijn tanden nu ook nog verstandig???

Help??
vV

1 ding is zeker: er zit geen metalen basis onder anders zou de donkere stift niet doorschemeren. U heeft echt niet de oude kroon teruggekregen met een nieuwe toplaag.

Bepaalde soorten keramiekkronen (Lava is een soort van keramiek, porselein is keramiek, vandaar de spraakverwarring) zijn transparant. Heel mooi zolang de basis van de tand niet verkleurd is. Is deze wel verkleurd zal dit aan de technieker doorgegeven moeten worden zodat deze met het maken van de kroon er rekening mee kan houden.

m.i. moet deze kroon gewoon overnieuw.
wo, 03/07/2007 - 08:15 Permalink
padro

moet de opbouw/stift dan ook worden verwijderd??? kan dit makkelijk? het is toch een schroef/pin in mijn wortel?
Of moet het een ander type kroon worden???
wo, 03/07/2007 - 14:23 Permalink
vV

dat hoeft lijkt mij niet, alleen de technieker moet weten wat eronder zit, de kleur van de basis, dan kan hij daar rekening mee houden. eventueel een ander soort kroon, maar ja dan krijg je toch verschil tussen de kronen onderling.
wo, 03/07/2007 - 14:54 Permalink