4 kronen op voortanden

Author:
jeweetwie
Posted:
wo, 03/30/2011 - 00:27
hallo, ik ben zelf niet erg tevreden over mijn 4 voorste tanden.
er zitten wat witte vlekjes op en alle 4 zijn ze wel een beetje bijgemaakt.
nu wil ik graag 4 mooie voortanden en heeft mijn tandarts 4 kronen voorgesteld,
hij zegt dat ik zo het mooiste resultaat krijg.
nu ben ik zelf een beetje aan het twijfelen omdat ik dan toch mijn "eigen" voortanden kwijt ben.
en als ik wat ouder word dan trekt je tandvlees een beetje omhoog en misschien word dat dan wel lelijk.
en de andere tanden gaan natuurlijk een beetje verkleuren dat ziet al helemaal niet uit.
hier is een foto van mijn voortanden. wat raden jullie mij aan?
Attach
vV

zeker weten met composiet. Snel geel worden? moet ie de goede materialen gebruiken... Heb net van de week composietvullingen teruggezien die ik ruim 20 jaar geleden geplaatst heb die nog eigenlijk niet zichtbaar zijn, laat staan verkleurd. en snel afbreken?? komt mij voor dat ie zelf slechte ervaringen heeft, maar dat ligt dan aan zijn eigen slechte keuze in materiaal of toepassing/vormgeving , niet aan basisprincipe van de behandelingen.
Ik val niet zo snel een collega af op zoiets, maar kijkend naar de foto zou ik niet weten waarom een kroon de enige optie is. Kan, maar is zonde omdat er heel veel gezond tandmateriaal word opgeofferd.

Overigens bereik je al 90% of zelfs meer door gewoon de verkleurde vullingen te vervangen door nieuwe in de goede kleur en transparantie, en de iets terugstaande kleine snijtand linksboven (rechts voor de kijker) meer body/volume te geven met hetzelfde materiaal.
zo, 04/03/2011 - 18:40 Permalink
jeweetwie

bedankt voor de informatie.
ik heb volgende maand de afspraak staan.
ik ga gewoon vragen voor composiet vullingen dan.
ik kan altijd over 5 of 10 jaar nog kronen nemen als ik niet tevreden met de vullingen ben.
alleen die witte aanslag wil ik ook graag weg hebben, mijn tandarts zegt dat ze dat kunnen verbergen maar niet helemaal weg kunnen halen.
zo, 04/03/2011 - 18:52 Permalink
Spiegeltje

Het kan zijn dat de tandarts met de optie kronen is gekomen omdat hij niet uit de voeten kan met composiet voor dit doel. Composiet blijft de beste optie maar de tandarts gaat ook uit van eigen kennis en vaardigheden. Aan een mislukte c.q. niet zo fraaie restauratie heeft u ook weinig. Kronen zijn in dit opzicht wat voorspelbaarder. Ik zou dit in alle openheid met uw tandarts bespreken. En daarbij goed uw verwachtingen aangeven om te kijken of de tandarts er aan kan en wil voldoen.

De mogelijkheid bestaat dat u - voor uitsluitend deze behandeling - uitwijkt naar een andere tandarts. Dit uiteraard in overleg met uw eigen tandarts.
ma, 04/04/2011 - 09:46 Permalink