4 kronen op onderbeet

Author:
DG1982
Posted:
zo, 01/17/2021 - 19:04
Hallo,

Door een ongeval op jonge leeftijd zijn mijn 2 voortanden helaas voor een stuk afgebroken.
Al jaren zijn er stukjes opgeplakt. 11 jaar gelden heb ik facings laten plaatsen en was erg blij met het resultaat! 2 jaar terug vroeg ik aan mijn tandarts (die ook de facings heeft geplaatst) of het mogelijk was om de facing weer opnieuw te plaatsen omdat ze grijzig en toch al versleten uit gaan zijn. Mijn tandarts gaf aan dat dat helaas niet mogelijk was omdat mijn 4 voorste tanden zo broos zijn en als hij al een boor in zou zetten dat het waarschijnlijk kapot zou gaan en meer afbrokkelen, dus adviseerde hij 4 kronen.
Ik twijfel niet aan zijn advies en vind het een hele prettige tandarts, hij is ook gespecialiseerd in kroon en brug werk. Na 2 jaar tegen aan te hikken heb ik voor as donderdag eindelijk een afspraak gemaakt.
Wat ik nog even bij wil vermelden waarom ik 2 jaar twijfel om kronen te nemen, is omdat ik een onderbeet heb. Ik ben bang dat de kronen dikker zijn dan mijn eigen voortanden (waar nu ook facings op zitten) en dat het juist daardoor schuurt of kapot gaat. Mijn tandarts zegt dat het moet passen en ik probeer daar ook op te vertrouwen want hij heeft altijd zo goed mijn gebit goed onderhouden en gerestaureerd. Maar hier twijfel ik over, want er is straks geen weg meer terug. Heeft iemand van jullie hier kronen met onderbeet of patiënten?
Voeger waren de voortandkronen ook veel dikker dan nu, klopt dat?