22% carbamide peroxide

Author:
CH
Posted:
za, 01/20/2007 - 14:42
Heeft iemand hier ervaring mee?

gr
CH
de digitale tandarts

Van 10% is van een aantal producten aangetoond dat het veilig gebruikt kan worden. Soms bij meer ernstige verkleuringen laat ik mensen 15% gebruiken; 20% of meer daar heb ik geen ervaring mee, maar het zou een risico kunnen zijn.
Van groot belang is dat je dit wel in overleg en onder begeleiding van een tandarts gaat gebruiken.
Met vriendelijke groet.
za, 01/20/2007 - 16:59 Permalink
CH

dank voor je antwoord.

Een tandarts uit Hilversum verkoopt dit via internet. De bleeklepels maak jezelf met de bijgeleverde vormen en pasta. Je maakt een afdruk en deze stuur je op naar een lab in Texas waar ze gemaakt worden tegen een lage prijs. Je krijgt de bleeklepels precies op maat terug gestuurd.

De carbamide 22% draag je in de bleeklepel 3 uur en dit herhaal je na 7 dagen, enz.
Je krijgt een brief bij het pakket met daarop zijn telefoonnummer voor vragen. Het is dus niet een hele directe begeleiding, maar je kunt dus indien nodig voor info contact opnemen. Ik heb dat toevallig gedaan ivm de afdruk van de bleeklepel en deze tandarts reageerde meteen heel correct en snel.

Ben benieuwd naar het effect. Ik denk dat je alles met beleid moet toepassen, zo ook met dit product. Niet de aanbevolen werkwijze overschrijden enz.

Mvg,
CH
zo, 01/21/2007 - 08:53 Permalink
de digitale tandarts

Persoonlijk zou ik als ik die tandarts was een lagere concentratie gebruiken. Al was het maar om ook juridisch sterker te staan, als er door deze 'constructie' ongelukken gebeuren. De veiligheid is niet goed aangetoond en er is nauwelijks sprake van controle.
Laat de bleekgel niet in contact komen met je tandvlees, des te beter de lepel en dus ook de afdruk gemaakt is, des te minder dat zal gebeuren.
Hou ons op de hoogte!

ps wat is eigenlijk de website hiervan?
zo, 01/21/2007 - 14:58 Permalink
vV

hmm... ik moet nog maar zien dat een patient in staat is zelf te beoordelen of een afdruk geschikt is om een goed afsluitende bleeklepel te maken.. Dus best wel risico dat die dingen lekken...

En dan is 22% ineens ERG sterk...

ik gebruik ook wel eens 20% sterkte, met duidelijke reden, en onder controle door mij.(wat hier dus niet gebeurt..)

Overigens is een patient bij mij geen 375,= kwijt hiervoor zoals hij beweert op zijn site..(zeg maar 300,=)

En bij zijn prijsstelling komen ook de verzendkosten heen en terug naat Texas nog, vergeet dat niet! (ik weet niet wat dat kost overigens..)
zo, 01/28/2007 - 15:56 Permalink
CH

Ik heb intussen de bleeklepels binnengekregen en heb deze vandaag voor de eerste keer gebruikt. Tussen het opsturen van de vorm en terugkrijgen van de bleeklepels vanuit Amerika is 2,5 week overheen gegaan. De verzendkosten waren 2,65 eurocent.

Het advies was maximaal 3 uur achtereen te dragen, maar gezien je tips heb ik gemeend dat ik eerst maar eens de helft van de tijd zou gebruiken. Ik heb gelet op een goede hoeveelheid gel in de bleeklepels, zodat er niet een overschot op het tandvlees terecht zou komen.

Nadat ik de bleeklepels eruit heb gehaald, had ik geen gevoelig tandvlees en er was ook al wat resultaat te zien. Het lijkt erop dat het werkt zoals het wordt aangegeven op de site. Ik heb wel enigszins iets gevoelige tanden, maar dat is geloof ik geen abnormale reactie.

Ik vraag me wel af of het schadelijk is als ik iets van die gel binnen krijg doordat het met iets speeksel vermengd wordt.

Mvg
CH
ma, 02/05/2007 - 19:20 Permalink
EV

Ik had ergens op een site gelezen (weet niet meer waar) dat 10% waterstofperoxide ongeveer gelijk stond aan 33% carbamide peroxide.... weet niet of dat klopt, maar aangenomen dat dat zo is, dan lijkt mij dit een veilige methode....
ma, 02/12/2007 - 00:37 Permalink
de digitale tandarts

Uw berekening klopt wel ongeveer, maar veiligheid is met name aangetoond bij 10% carbamide peroxyde, wat overeenkomt met +/- 3,5% waterstofperoxyde!
ma, 02/12/2007 - 01:00 Permalink
CH

De stavaza nav het bleken.

De bleekmethode werkt goed. De bleeklepels die ik vanuit Texas opgestuurd heb gekregen, zitten goed. Het bleken is ook heel goed gegaan. Geen last van het tandvlees of van de tanden gehad. Het resultaat is een mooi wit gebit. Ik ben er heel erg tevreden mee!

groet,
Fides
za, 02/24/2007 - 21:31 Permalink