2 voortanden

Author:
willempie
Posted:
vr, 01/03/2003 - 00:21
Ik mis sinds 3 jaar 2 voortanden (boven)Ik draag nu een plaatje, maar deze is nog steeds een noodoplossing. Een mogelijkhied zou zijn om een brug te plaatsen, maar volgens een andere tandarts (niet de mijne) zouden mijn andere tanden (waar de brug dus op moet worden geplaatst) niet sterk genoeg zijn en zouden er problemen optreden en zou ik dus een 6 punts brug moeten nemen, welke uiteraard veel duurder is, maar bovendien ook mijn andere gezonde tanden aantast. Ik heb ook wel gelezen over implamtaten en misschien is een permanent plaatje ook wel een oplossing. Ik ben er nog niet uit. Alles kost erg veel geld, en ik ben voor een oplossing te kiezen die mij op latere termijn alsnog veel geld gaat kosten. Wie weet een ander alternatief(betaalbaar) Mijn verzekeraar vergoed 1000 gulden (geen euro) per jaar voor enkele gebitsoplossingen.
de digitale tandarts

De kleine snijtanden zijn inderdaad vaak te zwak om te gebruiken als pijlers voor een brug die de centrale (grotere) snijtanden vervangt. Andere oplossingen kunnen een grotere brug, implantaten of een frame/plaatprothese zijn.

Het boren van een uitgebreidere brugconstructie kan inderdaad mogelijk ten koste gaan van gezond tandweefsel en dan zou de oplossing met implantaten mogelijk beter zijn. De prijs van twee implantaten (inclusief botherstel operatie) zal mogelijk overeen kunnen komen met die van een zesdelige brug.

Het totale bedrag wat wordt gevraagd voor dit soort behandelingen kan verschillen per tandarts, onder andere door de gebruikte technieken en materialen. Globaal gezegd tussen de 2800 en 4500 euro.

Mocht u goed overweg kunnen met plaatje dan zou dit ook een goedkopere oplossing voor u kunnen zijn.

Ik hoop dat u een bevredigende oplossing kunt vinden.

[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2003-01-03 22:23 ]
vr, 01/03/2003 - 22:22 Permalink