vraagje...

Author:
Jacky
Posted:
di, 02/08/2005 - 19:24
ik had een vraagje...

ik ben enorm bang voor de tandarts en ben al een hele tijd niet meer bij de tandarts geweest. ik heb ook geen pijn aan mn tanden ofzo, maar 2 van mn kiezen zijn afgebroken, en de vulling die ik in mn voortand had is eruit gevallen waardoor ik nu een gaatje tussen mn voortanden heb wat er nou niet echt charmant uitziet.

Nou wil ik ondanks mn angst binnenkort toch naar de tandarts gaan, maar ik vroeg me af of mijn verzekering de tandarts wel vergoedt. Ik ben al 5 jaar niet meer geweest, en ik heb een particuliere verzekering bij CZ met een PlusTand aanvullende verzekering.
En als ik naar een tandarts wil die gespecialiseerd is in mensen met angst voor de tandarts, wordt dat dan vergoed?


Alvast bedankt!

:smt006
minique

Met dit soort vragen is het eigenlijk gewoon het beste om even contact op te nemen met je verzekering (evt. anoniem).
Soms geldt (in theorie) nog de voorwaarde dat je minstens 1x per jaar op controle moet gaan, maar de vraag is of dit gecontroleerd wordt door de verzekering, want hoe zouden ze dat moeten bijhouden? Ik heb destijds mijn rekeningen gewoon ingestuurd (toen gold nog wel de saneringsregel!), met de gedachte dat ik wel zou zien of ik nog iets terugkreeg. Ik kreeg gewoon alles gestort, tot het maximum dat bij mijn polis hoorde.

Of je een gespecialiseerde angsttandarts vergoed krijgt, zal ook van de voorwaarden afhangen, maar ook van de tandarts: ik ken een praktijk waar hogere tarieven worden gerekend voor angstpatiënten. De mensen die daar naar toe gaan, moeten bij het 1e consult tekenen dat ze daarmee accoord gaan en dat ze dat zullen betalen (omdat de verzekering die tarieven meestal niet vergoed).

:smt006 Monique
di, 02/08/2005 - 19:40 Permalink