vraag aan digitale tandarts

Author:
DorienG
Posted:
za, 04/10/2004 - 18:40
ik heb een kruisbeet. Geen hele erge vorm, maar ik zou er toch graag iets aan laten doen. Enkele jaren terug heb ik al een beugel gehad, maar omdat de aandoening blijkbaar genetisch bepaald is raadde de orthodontist mij toen aan om na mijn 18e mijn gebit operatief te corrigeren. Nu is mijn vraag: Is dit een zware ingreep en hoeveel kan mij dit kosten?
de digitale tandarts

De operatie wordt meestal vergoed, maar de benodigde orthodontie niet of alleen uit een aanvullende verzekering.
Maar ik weet niet precies waar de kruisbeet zich bevindt, je kan namelijk een kruisbeet hebben in de zijdelingse delen, waar het ook niet zo opvalt, maar ook bij de voortanden. De ondersnijtanden staan dan voor de bovensnijtanden, terwijl het normaliter andersom is.
Mogelijk dat je dit bedoelt en dan zal de kaak wanneer iemand uitgegroeid is chirurgisch naar achteren verplaatst moeten worden. Dit wordt een kaakosteotomie genoemd.
Hiermee is het mogelijk om de kaak naar achter of voren te verplaatsen. Een team van kaakchirurgen en orthodontisten zullen bekijken in welke mate het noodzakelijk zal zijn en of alleen de onderkaak verplaatsen voldoende zal zijn.

Over deze ingreep moet niet te luchtig gedacht worden.
U zou met de behandelend kaakchirurg alle positieve en negatieve aspecten en ook mogelijke (na)bezwaren goed moeten doorspreken. Dan komt u er ook achter of uw verwachtingspatroon van de operatie overeen komt met de waarschijnlijke uitkomst.


Voor jou zijn de volgende links interessant:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=2834
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=329
http://www.kaakoperatie.tk
ma, 05/10/2004 - 21:34 Permalink