vraag aan digitale tandarts....

Author:
admin
Posted:
ma, 07/14/2003 - 13:51
pffff.....

Kan u mij misschien helpen. Ik heb al meerdere berichtjes op deze site geplaatst, maar op dit moment beheersen mijn tanden werkelijk mijn leven. Ik doe nog wel veel dingen enzo, maar ik blijf er maar aan denken omdat ik werkelijk denk, dat het niet goed gaat en ze er werkelijk binnenkort uitliggen. de vraag aan u en braces in de vorige vraag is ook van mij, hier ziet u ook een foto van mijn tanden.

-Graag u oordeel..

-En als ik al 5x bij een tandarts ben geweest en deze heeft foto's genomen, zou hij dan alles wel gezien hebben? Ik ben altijd elk half jaar geweest. En als hij ziet dat ik ongerust ben...
-wat doet bleken nu eigenlijk met je tanden? Kan het echt schade aanrichten? ik hoor nl. zoveel verschillende verhalen...
-Moeten mijn tanden er nu uit? Ik kan wel huilen, ik wil dit niet, de tandarts zegt ook dat dit niet gebeurt en 100 wordt ermee...maar ik ben zo bang..

Wie kan mij geruststellen...
de digitale tandarts

Op de meeste vragen die je stelt, heb ik zoveel als mogelijk was, reeds eerder een antwoord gegeven.

De strekking was dat je in goede handen was bij je tandarts en dat je naar alle waarschijnlijkheid je teveel zorgen maakt.

Zorg ervoor dat dit niet teveel je leven gaat beheersen en heb vertrouwen in je eigen tandarts.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-07-14 21:01 ]
ma, 07/14/2003 - 15:48 Permalink
admin

Bedankt voor uw antwoord. Ik vind het ook erg vervelend dat ik er zo mee bezig ben. Blijkbaar is het zo belangrijk voor me. Maar ik loop hier nu inmiddels al een jaar over te piekeren. Geloof weinig mensen, terwijl zij net als u hetzelfde zeggen.

Blijkbaar ben ik er téveel mee bezig. Er zijn ook weinig klachten die lijken op die van mij.

IK zou zo graag is willen kletsen met mensen die ook met hun tanden hebben laten bleken, wat was het resultaat, houden ze het nog wel eens bij, waren er pijnklachten?

Misschien stelt dit mij gerust.

Groetjes Leila
wo, 07/23/2003 - 13:15 Permalink
terry

bleken van tanden kiesen kan ook nadeel zijn.
het is niet gezond voor de tanden,word broozer,en ook tandvlees kan een onsteking gaan krijgen,omdat het tandvlees het echte tand glazuur niet meer voelt.
maar dat is bij iedereen verschilend natuurlijk.
Maar als je elke keer gaat bleken loop je wel de kans voor problemen.
wo, 07/23/2003 - 15:52 Permalink
admin

Hoi Terry,

TAndarts zegt dat mijn tandvlees in orde is, het glazuur zit nog op mijn tanden, ze glanzen ook nog heel erg...Dus dat kan het niet zijn.
Ik heb nooit overdreven gebleekt en het is altijd onder controle gehouden.

Heel raar.
wo, 07/23/2003 - 17:28 Permalink
Caro

Hi Leila, ..

Ik sluit me volledig bij de tandarts aan,.je bent al zo lang bezig met die tanden, dit begint op een obsessie te lijken, je houd t zo alleen maar in stand, en creert zo alleen maar meer problemen/klachten op je tanden,.

bijv als je denkt ik wordt ziek , dan zal je ook bij sterke gedachten ziek worden,...

ik ben al een klein poosje niet meer hier geweest, en heb ook vetrschillende malen gereageerd op je berichten, maar ik kom terug, en tot mijn verbazing is dit nog steeds bij jou aan de orde...

meid, stop er es mee, en ga es denken, ik heb goede tanden, en focus je aandacht eens op andere dingen, gegarandeerd dat die klachten ook overgaan.

dit is niet slecht bedoeld, maar goede raad, ..
anders lees es alles terug van jezelf...dan zie je het misschien zelf?

Sterkte Caro
wo, 07/30/2003 - 09:42 Permalink
admin

Hoi Cairo,

Erg lief dat je reageert. En ja het is een obsessie voor mij geworden. Ik ben zo normaal nooit, maar blijkbaar is het erg belangrijk voor mij. Het moet natuurlijk niet mijn leven gaan beheersen en ik moet mensen leren vertrouwen (tandarts en arts) en dat vind ik moeilijk. Dit heeft ook met dingen in mijn jeugd te maken (wat niks met mijn tanden te maken heeft hoor). Mijn tandarts kent mij al mijn hele leven en heeft van mijn gebit iets moois gemaakt en nu zal hij het dan zeker gaan verwoesten, door dingen te gaan zeggen die niet kloppen, dit rijmt ook niet natuurlijk. Dat weet ik ook.

Ik probeer mijzelf nu ook bezig te houden met andere dingen, leuke dingen, want tanden zijn even interessant maar niet als je er een half jaar (obsessief) mee bezig bent. En tuurlijk zie ik dan allerlei dingen, die er waarschijnlijk al lang zaten, maar dit heb je met alles als je er heel lang naar kijkt. Dit zegt mijn tandarts ook. Je hebt nog steeds dezelfde tanden. En hij zweert ook bij hoog en laag dat dit niet door het bleken komt en kan komen. Anders was hij, in zijn woorden, met mij naar Amerika gevlogen...naar de fabrikant...dus daar moet ik ook maar op vertrouwen..

Ik had een foto van mijn tanden op de site gezet. Dit zijn in mijn ogen ook mooie tanden en gezond. Maar op een of andere manier voelt het niet zo en dit zit ook meer in mijn hoofd.

Ik mag van mijzelf ook niet meer zo vaak op deze site komen, want ik maak mijzelf alleen maar overstuur door andere verhalen te lezen, want dan denk ik; ojee dat heb ik ook.

Bedankt Cairo.

Liefs Leila
wo, 07/30/2003 - 13:12 Permalink
Caro

Hoi Leila,

Nou ik vind het wijs van je dat je het zelf ook doorhebt, ik kwam hier in begin omdat ik angst had voor die tandarts, daar ben ik door heen gegaan, nu ben ik niet bang meer, en lees ik ook nie tmeer zoveel op dit forum, puur omdat ik niet die angst meer heb, en dus dan ook niet aan mijn tanden denk, en dus ook niet de behoefte mee rheb om ervaringen te delen, en mezelf dapper te maken door verhalen over anderen.

want gedeelde smart is zeer zeker halve smart, je voelt je dan begrepen, en je voelt je er niet alleen in staan.

maar nu is dat stuk ook over...en dat is denk ik dan alleen maar positief.

misschien is het raadzaam om je ff totaal uit te laten schrijven, ben je ook niet geneigd steeds terug te gaan toch???

ik wens je veel succes verder...
en blijf bijjezelf, en laat je niet meeslepen..

liefs Caro
wo, 07/30/2003 - 20:22 Permalink