Spleetje tussen voortanden

Author:
Evelien*
Posted:
ma, 12/17/2007 - 13:39
Hoi, ik heb een spleetje tussen de voortanden, maar deze is niet zo groot, kunnen ze een klein spleetje ook dichtmaken ?
Ik heb 8 maanden blokjes gedragen, en daarna een nachtbeugel in moeten doen, maar deze deed ik helaas niet elke nacht in, na een tijd deed dit te veel pijn en kreeg ik de beugel er bijna niet meer in. :(
1 voortand staat nu schever en meer naar voor dan de andere tand. Ik probeer de beugel er nu elke nacht opnieuw in te doen, maar ik weet niet of dat nog veel kan helpen ?
En kan ik het spleetje laten dichtmaken ?
Hoe gaat dat in zijn werk ? En hoeveel kost dit ongeveer ?
En is er ook nog iets aan de voorste tanden te doen , buiten blokjes dragen want daar zou ik nogal tegenop zien. :-?
Alvast bedankt !

Groetjes Evelien
Attach
Spiegeltje

En kan ik het spleetje laten dichtmaken ?
Hoe gaat dat in zijn werk
Ja, het is goed mogelijk een spleetje dicht te maken. Op de foto is trouwens nauwelijks een spleetje te zien maar dat kan ook komen omdat ie onscherp is. De tandarts kan het spleetje wegwerken met tandkleurig composietmateriaal dat aan de tanden wordt gehecht, dat kan heel goed met de moderne materialen. Daarbij hoeft niet of nauwelijks te worden geslepen. Bij grotere spleetjes moeten ook de buurtanden onder handen worden genomen om te voorkomen dat de tanden waar het spleetje tussen zit te breed worden. Maar dat probleem speelt hier - denk ik - niet. Zeker omdat het gaat om een cosmetische ingreep dit wel even goed bespreken met je tandarts, met name ook je verwachtingen en wensen. Niet elke tandarts heeft even veel affiniteit me cosmetische behandelingen maar kan je eventueel doorverwijzen naar een collega. De tandarts kan dan uiteraard ook de kosten aangegeven. Ik denk niet dat het een heel dure behandeling is, wat het precies gaat kosten weet ik niet.
ma, 12/17/2007 - 16:20 Permalink
hello jozefien

Voor wat het waard is mijn mening: je hebt mooie tanden met een heel klein spleetje ertussen, geheel niet storend , juist natuurlijk. Denk er dus goed over na :smt017 of je iets wil laten doen.
het kan wel inderdaad met composiet, maar ja, waarom zou je? :smt006
di, 12/18/2007 - 01:01 Permalink