Scheve tanden

Author:
sfaxxx
Posted:
di, 02/24/2015 - 01:21
Beste,

Ik wil even mijn verhaal kwijt en graag informatie, hulp, tips of wat dan ook van mensen met ervaringen hiermee.

Ik ben een meid van 18 jaar oud. Op mijn 14e kreeg ik een beugel, volgens mijn ortho hoefde ik die maar 1 jaar in (ik had toen vreselijke tanden was al blij dat er iets aan gedaan werd.) na 2,5 jaar werd ik mijn beugel zat dus ik vroeg een keer tijdens de controle wanneer hij eruit mocht en het eerste wat mij ortho zei was 'oh wil je m eruit? ja mag wel moet je wel eerst dit tekenen' dus ik als 16 jarige die dolblij was zei 'zijn me tanden dan mooi recht' en volgens mij ortho waren ze wel beter dan eerst en mooi geworden. Dus ik blij naar huis en het aan mijn moeder vertellen (wij komen niet uit nederland dus mijn moeders nederlands was niet optimaal) dat mijn beugel eruit mag als zij die brief tekent. Mijn moeder het tekenen voor mij en na een kleine maandje was mijn beugel eruit. Op het eerste gezicht zag het er mooi en recht uit alleen mijn boventanden staan een beetje scheef naar voren dus ik krijg ze niet recht op mijn onder tanden en dan heb ik het alleen over mijn voortanden, mijn kiezen staan nog best goed.

Daarna niet veel meer van de ortho gehoord. Nu na een aantal jaar zijn mijn tanden zo lelijk terug gegroeid dat ik me schaam om me mond nog open te doen.

Op internet heb ik veel gezien qua facings en een doorzichtige beugel. Alleen dan nu een puntje ik heb niet al t geld van de wereld en aangezien dit veel geld is en ik eerst even tijdje moet sparen ben ik op zoek naar iemand met dezelfde ervaring die misschien een beugel of facings heeft laten zetten en hoe het gegaan is qua kosten.

Enig idee iemand? Ik ben echt hopeloos en ik schaam me gewoon voor mezelf hierdoor.

Alvast bedankt