Pijn na herplaatsen porseleinen facing

Author:
Nindy
Posted:
vr, 09/10/2021 - 20:32
Juni 2020 heb ik op mijn voortanden 3 facings en 1 kroon gekregen.
De facing op mijn grote voortand is inmiddels al 2 keer losgekomen.
De 2e keer was mijn eigen tandarts met vakantie dus heeft een vervangende tandarts deze facing terug geplaatst begin augustus.
Alleen nu is deze tand nog steeds gevoelig sinds het terugplaatsen. Eerst alleen bij warm en koud of wind, maar sinds deze week soms ook zomaar.
Ik ben hier inmiddels ook mee terug geweest bij mijn eigen tandarts maar zij zegt dat ik dan maar met lauw water moet spoelen etc. Want een wkb willen we liever niet zegt ze.
Nu is mijn vraag;
Is het normaal dat het nog steeds gevoelig is?
En is een wkb uberhaupt mogelijk op een tand met facing of moet de facing er dan eerst afgeslepen worden?
Tandarts_Richa…

Waarschijnlijk is er irritatie v d zenuw ontstaan. Reversibel of irreversibel, bij de laatste kan het zelfs leiden tot het afsterven v d zenuw. Een WKB kan dan de oplossing zijn. Ik zeg altijd: uw zenuw komt op een weegschaal, weet nog niet welke kant het opgaat reversibel of irreversibel. Intussen heeft u het ongemak. En als het niet terugkeerhaar is een WKB tot gevolg. Een X-foto, testen op warm /koude eventueel proefboren om tot de conclusie te komen wat de beste behandel strategie is. Wij willen wat nodig is om op langere termijn uw tand te kunnen behouden zonder ongemak.Daar is misschien een WKB voor nodig.Succes
za, 09/11/2021 - 11:50 Permalink