Ontevreden met eindresultaat van de kroon (implantaat)

Author:
shayhay27
Posted:
wo, 03/15/2023 - 22:48
Vorig jaar is er een implantaat geplaatst. Dit betreft mijn hoektand. Inmiddels is de kroon ook een tijd geleden geplaatst. Ik ben erg ontevreden met het cosmetisch eindresultaat van de behandeling. Wat mij het meest stoort is dat het er onnatuurlijk uit ziet. Dit zijn vooral de punten die mij storen:

- De kroon valt buiten de boog van mijn gebit.
- De tand heeft een donkere gloed, vooral bij de rand tussen het tandvlees en kroon.
- De vorm van de kroon is heel anders dan de hoektand die er nog wel is.

De tandarts geeft aan dat er niet echt meer iets gedaan kan worden, kortom ik moet het er maar mee doen.

Mijn vraag is wat voor stappen ik zou kunnen ondernemen om tot een meer natuurlijk resultaat te komen.
Tandarts_Richa…

Als de kroon geschroefd geplaatst is dan de vulling op de schroef verwijderen, kroon los schroeven, terug sturen naar lab om esthetiek te verbeteren. Als de kroon gecementeerd is met tijdelijk cement dan is het makkelijker los te maken dan wanneer het met definitief cement vastgezet is. Ik plaats pas als de client ingestemd heeft met vorm, kleur etc. Heeft u de kroon goed gekeurd voor plaatsen. Bespreek het nogmaals met de tandarts.
Maak uw bezwaren kenbaar. Als de tandarts het niet aandurft los te maken vraag een verwijzing naar iemand mat meer ervaring...de implantoloog.
wo, 03/15/2023 - 23:41 Permalink
shayhay27

Dank voor het bericht. De kroon is met een schroef geplaatst. Ik heb de bezwaren bekend gemaakt en ik heb begrepen dat de ligging van het implantaat uitsteekt buiten het rijtje van de buur tanden/kiezen. Hierdoor is de keus gegeven om de kroon nog meer dikte te geven, maar dit heb ik liever niet omdat het al uitsteekt. Momenteel schijnt de grijze kleur van de schroef? door. Ook is er geen tandvlees vorming gedaan, het tandvlees sluit niet mooi om de kroon. Het lijkt onnatuurlijk en er tegenaan geplakt.

Ik vraag me af of er überhaupt een gewenst resultaat kan komen als het te ver uitsteekt óf doorschemert. Het lijkt alsof ik een keuze moet maken tussen de twee, maar het er niet echt beter op gaat worden.
di, 03/21/2023 - 20:36 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik weet niet welk implantaat geplaatst is maar er zijn systemen waar de opbouw in een ander richting gemaakt kan worden. Als de kroon geschroefd is kan men het los schroeven. Eventueel esthetisch aanpassen. Welk regio woont u. Vraag anders een second opinion aan. Is degene die de implantaat / kroon geplaatst heeft ervaren met implantaten. Er zijn specialisten. Bespreek het met uw tandarts.
wo, 03/22/2023 - 00:01 Permalink