Kras op voortand.. Mag ik bleken?

Author:
SamZie
Posted:
do, 02/16/2023 - 09:00
Wat zijn deze breukjes op mijn voortanden?
KAn ik veilig bleken met whiting strips (crest) of beschadig is dan mijn glazuur?
Attach
Tandarts_Richa…

Daar zou ik niet mee bleken. Bleken zou ik altijd onder toezicht v e tandarts doen, maar misschien schop ik nu ongewild tegen de verkeerde benen. Even Google raadplegen...."Strips met waterstofperoxide zijn beter, maar ook daar zijn risico's aan verbonden. Naast irritatie van het tandvlees en gevoeligheid van de tanden, kan het onbedoeld inslikken van te veel gel mogelijk giftig zijn.".... Een artikel uit 2021>...dus misschien verouderd. "Zijn Whitening strips veilig?
Hoe weet je of whitening strips veilig zijn? Je moet goed de richtlijnen volgen alvorens ze te gebruiken en zorg dat ze beschikken over het FDA/ADA & CE label. De strips moeten ook goedgekeurd zijn voor verkoop. Zo zijn de Crest 3D white strips verboden in Europa.". Tanden en kiezen hebben vaak "barstjes" lees de gebruiksaanwijzing of er contra indicatie is.
do, 02/16/2023 - 09:58 Permalink
Tandarts_Richa…

Gebeurt vaker maar hoeft verder geen gevolgen te hebben. En bij gevoeligheid signalen stoppen en raadplegen. Eerlijk gezegd vind ik uw tanden wat betreft kleur mooi natuurlijk. Lijkt kleur A3 ( meest voorkomend natuurlijke kleur), misschien op sommige plekken A3.5. Maar wel mooi bij elkaar passend en door doorzichtige plekken , levendig. Waarom bleken???Ik ben wat ouder dus door slijtage zijn mijn tanden iets donkerder. Maar heb nog nooit iemand horen zeggen dat zij niet mooi zijn. Hoe jong bent u.... misschien past het bij uw leeftijd...accepteer dat dan. Een kleur WC zal waarschijnlijk u niet staan....maar smaken verschillen.
do, 02/16/2023 - 11:47 Permalink
SamZie

Ik ben niet begonnen met de strips hoor dus de scheurtje zitten al jaren in mijn gebit. Maar bleken kunnen dus ook scheurtjes veroorzaken begrijp ik uit u verhaal?
Fijn dat u er zoveel over weet.
U heeft gelijk mijn tanden zijn mooi zoals ze zijn. Ik laat het erbij.
do, 02/16/2023 - 13:31 Permalink