Kleur kronen

Author:
Gizzy1234
Posted:
za, 02/04/2023 - 11:07
Ik heb een vraag over de kleur van kronen.
Wat is het verschil tussen kleur B1 en 1M1? Welke kleur is lichter?
Tandarts_Richa…

De meest gebruikte kleurenring is de Vita-kleurenring. Deze is ingedeeld in vier verschillende kleurtonen (hues): A: oranje, B: geel, C: geel-grijs of D: oranje-grijs/bruin. Naast de letters A t/m D staat een cijfer. Bijvoorbeeld A2. Dit cijfer is de value, oftewel hoe licht of donker is de tand..... 1M1 ken en gebruik ik niet.
za, 02/04/2023 - 18:27 Permalink
Tandarts_Richa…

Zo wit als B1 en 1M1 moet je toch niet willen. Wat onnatuurlijk. Maar u bent client als u dat mooi vindt. De kleur moet niet afwijken v de tanden / kiezen in de rest v h gebit. Tenzij u zo rijk bent dat u alles laat doen. Maar is alles nodig. Zonde om kronen op tanden/kiezen te maken als ze gaaf zijn.
za, 02/04/2023 - 23:44 Permalink
Gizzy1234

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

De kleur kan nog veranderd worden als het te wit wordt. Het moet er in ieder geval wit en fris uitzien. Het verschil tussen A1 en B1 is ook nauwelijks te zien. En A2 vind ik zo op het eerste gezicht te gelig worden. Het is lastig te bepalen aan de hand van zo'n kleurenwaaier. Ik weet ook dat je niet lichter moet gaan dan je oogwit, dan lijkt het niet meer natuurlijk. Het gaat om een volledig voorfront (op implantaten), vandaar.
Attach
zo, 02/05/2023 - 10:03 Permalink
Tandarts_Richa…

Voorfront boven /onder of boven en onder. Als het alleen om boven gaat dan de kleur v onder aanhouden. Anders steekt het teveel af en lijkt het of de onder tanden niet gepoetst zijn. Kinderen beginnen met kleur A2.. Naarmate je ouder wordt en de "witte" glazuurlaag slijt schijnt de eronder liggende gelere tandbeen steeds meer en meer door. Vandaar oppassen ,met erosive voedsel/dranken die het glazuur oplost. De meest gangbare kleur bij volwassenen is A3. Dus B1 en 1M1 zijn dan echt niet normaal meer. Ik vind het niet mooi als alleen v hoektand naar hoektand veranderd wordt. Dan zou je door moeten trekken naar alle kiezen die bij een glimlach zichtbaar zijn anders krijg je daar weer lelijk kleur verschil. Velen vinden WC kleur mooi... Dat vind ik onnatuurlijk maar wie ben ik om aan te geven wat u moet doen. Als u ze paars zou willen hebben omdat u dat mooi vindt ...gaat uw gang.
zo, 02/05/2023 - 12:57 Permalink