Fluorose

Author:
hoektant
Posted:
zo, 10/12/2014 - 02:33
Dag allen,

Ik heb lichte witte verkleuring aan de onderkant van mijn voortanden. Dit viel me pas op na een bleekprocedure. (ik heb gebruik gemaakt van Opalescence GO 6%). Ik ben op dag 3 van 5 en ik mijn tanden zijn zichtbaar witter maar nog niet spectaculair.

Ik vraag mij nu af of dit nu door het bleken is ontstaan of allang zo was? Omdat mijn tanden enigszins donker waren viel het misschien nooit op.

Opalescence GO bevat wel fluoride.

Is hier wat zinnigs over te zeggen?

Dit is wat ik in iets mildere mate heb, en enkel bij mijn voortanden. Dit wordt "fluorose" genoemd.
http://www.plaatjesdump.nl/upload/5742c27958c80503bd833ae3be47d006.jpg
vV

volgens mij heb je een beugel gehad... Tenminste, ik lijk netjes de aftekening van de brackets te zien. Wat betekent dat het geen fluorose is maar gewoon ontkalking door verkeerde eet/drinkgewoontes tijdens de beugelperiode.
zo, 10/12/2014 - 14:36 Permalink
hoektant

Bedankt voor de reactie. Misschien onduidelijk aangegeven maar dit is dus geen foto van mijn gebit maar heb wel dit verschijnsel bij mijn beide voortanden.

Ik heb inderdaad een beugel gehad maar ben altijd zeer zorgvuldig omgegaan met mijn gebit (2-3x per dag poetsen, geen frisdranken e.d.)

De bleekset bevat onder andere fluoride, misschien is dat in de voortanden getrokken o.i.d.? Echter heb het dus alleen bij mijn twee voortanden.

Dank
zo, 10/12/2014 - 16:28 Permalink
SwieberDeVos

Ik heb zelf ook gebleekt met opalesence (10%) en eerst werden bij mij ontkalkingen (de beugelvlekken) veel zichtbaarder. Aan het einde van het bleektraject waren ze nauwelijks nog zichtbaar ; na vijf dagen trok het al sterk weg.
overigens denk ik dat het verstandig is om goed te gaan stokeren, je tandvlees ziet er niet happy uit..

Edit : ik lees dat dit niet jouw gebit is.
zo, 10/12/2014 - 17:56 Permalink
hoektant

Bedankt voor de reactie.


Inderdaad is dit dus niet mijn gebit maar mijn tandvlees is nu ook niet happy. Poets al jaren met Paradontax en Elmex en heb nooit last van mijn tandvlees. Echter tijdens het bleken kwam er enorm veel speeksel in mijn mond dat is gaan vermengen met de chemise rommel in het bitje. Dit heeft mijn tandvlees aangetast en had dus redelijk ernstig geïrriteerd en beschadigd tandvlees, vooral aan de onderkant waar het speeksel dus zat.

3 dagen later is het alweer hersteld en kan alweer zonder te bloeden poetsen. Maar wel iets dat je dus in de gaten moet houden tijdens het bleken met dit product... speeksel niet in je mond houden maar uitspugen.

Morgen begin ik met 4/5 en dan post ik wel een foto van mijn gebit en het resultaat.
zo, 10/12/2014 - 21:27 Permalink
Lieneke

Dussss....daarom is indicatiestelling erg belangrijk bij bleken. Bij ontkalkingen moet je niet gaan bleken. Ook de tray moet goed passen...lekkende h2o2 kan verbrand tandvlees veroorzaken.
ma, 10/13/2014 - 16:49 Permalink