facings

Author:
djaatje
Posted:
vr, 03/01/2002 - 12:43
Ik erger me aan mijn gebit. De twee tanden naast mijn voor/snijtanden staan ietsje naar voren en een stuk van mijn voortanden af, waardoor er een soort driehoekige gaten ontstaan (een beugel is geen optie). Ik heb wat gezocht op het net over oplossingen voor zulke gebitsproblemen. Hierdoor heb ik gehoord over facings. Nou wou ik vragen of de problemen die ik heb met mijn gebit ook door facings opgelost kunnen worden, en hoe duur dat ongeveer zou zijn (in het goedkoopste en het duurste geval).
de digitale tandarts

Als ruimtes tussen je tanden niet opgevuld zijn met tandweefsel en/of tandvlees ontstaan daar door de donkere keel als achtergrond, driehoekige zwarte ruimtes. In het cosmetisch gerichte amerika worden dit black triangles genoemd.

Deze ruimtes kunnen opgevuld worden m.b.v. witte vulling en/of porseleine schildjes (facings). Mocht de standafwijking van de kleine snijtanden niet te groot zijn dan zou dit tevens gecorrigeerd kunnen worden.

Facings van witte vulling (composiet) kunnen rond de 100 tot 150 euro per stuk kosten en facings van porselein kunnen rond 250-450 euro per stuk kosten. Mocht de tandarts een duurdere technieker of meer bijzondere verrichtingen uit voeren dan kunnen de bedragen natuurlijk afwijken.

Het is moeilijk te zeggen of je voor porseleine facings of composiet facings zou moeten kiezen. Afhankelijk van de situatie kan dit verschillen, porseleine facings blijven over het algemeen wat langer cosmetisch fraai.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-05 23:26 ]
di, 03/05/2002 - 23:24 Permalink