Facing of beugel?

Author:
Myteeth
Posted:
wo, 05/27/2015 - 16:07
[attachment=0]myteeth.jpg[/attachment][attachment=0]myteeth.jpg[/attachment]Geachte heer, mevrouw,

Ik vroeg mij af of ik mijn gebit ook mooi (recht en zonder spleetjes) kan krijgen met facing. Of is een beugel meer aan te bevelen, puur naar het resultaat kijkend (dus zonder de prijs mee te laten wegen).

Ik hoop graag van u te horen.

Mvg,

Willem
Attach
nornar

Ik zou sowieso langs een tandarts gaan gespecialiseerd in het plaatsen van facings. (bijvoorbeeld Glamsmile) Ik heb een beugel gehad, na een ongeluk waren mijn tanden opnieuw verschoven. Een beugel ging niet meer volgens de kaakchirurg en andere tandartsen omdat mijn wortels door de eerste behandeling reeds te veel waren ingekort. (Dit is iets wat mij ook nooit verteld is door de orthodont) En dus ben ik voor facings gegaan, moest ik vroeger geweten hebben dat dit bestond was ik nooit aan orthodontie begonnen in 2 sessies heb je een perfect gebit.

Nu heb je vanonder wel een opening tussen 2 tanden als ik het goed begrepen heb is dit met facings moeilijk op te lossen. Maar ik zou zeker eens langs een gespecialiseerde tandarts gaan, de meeste geven ook een gratis eerste consultatie. Verder zijn er buiten orthodontie en facings ook nog andere mogelijkheden om de stand van de tanden te verbeteren zoals Invisalign.
ma, 08/10/2015 - 16:40 Permalink
Grappa

Pas op met Invisalign en merkgebonden facings. Dat zijn commerciële producten. Het feit dat je een gratis intake krijgt zegt al voldoende. Voor wat betreft orthodontie is er maar één specialist en dat is een orthodontist, een tandarts heeft in zijn opleiding nauwelijks iets geleerd van orthodontie. Invisalign is een duur product dat veelal door tandartsen wordt gebruikt alleen de diagnose en de indicatie moet zorgvuldig gebeuren. Het kan dan werken maar niet bij grote afwijkingen.
Voor wat betreft cosmetische behandelingen bestaat er geen erkend specialisme. Dus ieder kan zich zo noemen. Denk eraan dat als men met porselein werkt je blijvende schade aan je tanden en kiezen aanbrengt. Veelal woedt daarom eerst voor composiet gekozen omdat de behandeling terug te draaien is in de meeste gevallen.
Ook is hier de diagnose en indicatie belangrijk.mde tandarts kan een proefopstelling, een set-up, maken die wel wat kost maar een goed beeld geeft van het uiteindelijke resultaat.
Kleur is altijd lastig. Je gebit verkleurt naarmate je ouder wordt en facings, omgeacht het materiaal, niet.
Luister goed, neem iemand mee en neem nooit overhaast een beslissing. De tandartsen en orthodontist zal je goed moeten voorlichten en de voor en nadelen moeten vertellen en een kostenbegroting moeten geven. Neem dat mee en denk erover na. Zoekmook een op Internet naar reviews. Wat de merkgebonden facings en Invisalign betreft valt mij op dat veel review geplaatst lijken te zijn door praktijken of bedrijven want het is vaak te mooi om waar te zijn. Oppassen dus zou mijn advies zijn.
di, 08/11/2015 - 09:19 Permalink
Ortholimburg

Volledig eens met Grappa. Invisalign is gewoon een orthodontische techniek, met serieuze beperkingen en bovendien erg duur. Het spleetje boven sluiten lijkt me met een cosmetische techniek heel goed te doen .Een tandarts die goed met composiet overweg kan ,kan dit perfect oplossen .Onder is een ander paar mouwen. Deze ruimte sluiten met facings of composiet gaat resulteren in gigantisch brede tanden. Gaat niet mooi zijn en bovendien moeilijk om proper te houden. Hier lijkt me orthodontie de enige optie.
di, 08/11/2015 - 23:05 Permalink
ericoso1

Composiet

Hallo ,

Ik had een grote diastreem *spleet tussen me voortanden.
Dit is met composiet opgevuld door een professor in het radbout ziekenhuis te Nijmegen.
Echter nu komen de problemen van verkleuren. Me tandarts heeft vanmorgen een noodoplossing gemaakt en kwam met een voorstel om een kroon te zetten. Nu snap ik dus niet hoe composiet word aangebracht, maar ideaal is het dus niet. Dat men sowieso moeite heeft om het te plaatsen anno 2015 en goed..dus spleet dicht...dat snap ik dus niet...Zijn er nog andere oplossingen of heeft men een betere tandarts die wel naadloos composiet aan kan brengen (dus geen randspleet)????? Gaat om de grote voortanden. Me tandvlees zou in de randspleet gaan zitten....is dat niet op te vullen???? :(
di, 08/18/2015 - 12:06 Permalink