digitale tandarts

Author:
marjon71
Posted:
wo, 03/05/2003 - 22:50
hoe denkt u over een behandeling in kerkrade onder narcose?? graag uw mening.
de digitale tandarts

Angst voor de tandarts komt helaas nog steeds veelvuldig voor.

Volgens Ad de Jongh, de eerste hoogleraar die zich hiermee bezig houdt, gaan bijna 800.000 Nederlanders nooit naar de tandarts omdat ze niet durven.

Uit mijn ervaring weet ik dat de angst voor de behandeling bij mensen veel groter is dan de uiteindelijke angst die ze beleven wanneer de behandeling gedaan wordt.

Wanneer een tandarts de tijd neemt, rustig is en uitlegt wat hij/zij gaat doen, zijn veel angstige patienten al geholpen.

Ad de Jong heeft op onze site bij het deel over angst ook tips gegeven voor angstige patienten. Naast veranderingen in de houding van zowel de tandarts als de patient zijn er ook andere middelen om de behandeling te ondersteunen.

Kalmerende middelen als valium (premedicatie) kunnen een ondersteuning zijn. Net als lachgas is de patient dan niet onder (volledige) narcose maar maakt het allemaal van 'verder' weg mee waardoor de angst soms beter te controleren is.

Mocht de angst dermate groot zijn dat mensen er zich er niet toe kunnen zetten om naar de tandarts te gaan en ook vele jaren wegblijven dan zou een tandarts die met behulp van narcose werkt een uitkomst kunnen bieden.

Het gebit waar dan over het algemeen veel problemen mee zijn kan dan onder narcose worden gesaneerd.
Ik wil benadrukken dat na het saneren de patient moet proberen om zonder narcose de reguliere controles en kleine behandelingen te laten uitvoeren. Dit zou dan in eerste instantie nog ondersteund kunnen worden met o.a. premedicatie of lachgas.

Wij zijn blij dat tandarts Reinders zijn diensten aanbiedt via onze site. Hierdoor kunnen bezoekers van tandarts.nl met angst voor de tandarts (dat zijn er veel!) en die ook vaak vele jaren niet geweest zijn een nieuwe stap zetten. Een gesaneerd gebit geeft een betere kwaliteit van leven en versterkt het zelfvertrouwen.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-14 09:45 ]
vr, 03/14/2003 - 09:45 Permalink