Cerec kronen

Author:
Musky
Posted:
do, 12/10/2009 - 12:05
Mijn bovenste 2 voortanden zijn 25 jaar geleden vervangen door porcelijnen kronen opgebakken op een metalen stift. Dit was nodig omdat na een valpartij deze tanden zijn afgestorven en na verloop van tijd zwart van kleur werden.
Voor die tijd was dit een mooie oplossing en tot nu toe zitten ze goed vast en geven geen problemen. Wel zie je dat de kleur van de kronen lichter is vergeleken met de andere tanden en staan wat ze naar voren (overbeet) en zijn niet even lang. Je ziet dus duidelijk dat ze afwijken van de rest van mijn gebit.
Mijn “nieuwe tandarts” vind deze kronen niet mooi en stelde voor om ze in een behandeling te vervangen door Cerec kronen die hij dan zelf direct maakt. Binnen 2 uur zou ik dan klaar zijn en met een nieuwe look naar buiten lopen. Ook zou hij dan de stand en de lengte direct kunnen aanpassen zodat het er mooi en natuurlijk uitziet. Volgens de tandarts zouden de stiften er gewoon in kunnen blijven zitten.
Medisch zijn er dus geen problemen en het is dus zuiver esthetisch, wel wil ik er graag iets aan laten doen.

Mijn vraag is nu is dit een goede oplossing of kan ik hier beter normale kronen voor nemen die in een tandtechnisch lab gemaakt worden. En wat zou dit ongeveer mogen kosten.

Met vriendelijke groet,
Sander
robinson

Gewoon via de tandtechnieker.
De porselein technieker kan veel meer kleurnuances aanbrengen in vergelijking met Cerec kronen.
Cerec kronen zijn veel te egaal van kleur en komen daardoor wat "doods" over.
Kosten van deze kronen zijn afhankelijk van het lab.Denk aan een plm. bedrag van €250-270 voor volledig porseleinen kronen.( incl. kleurbepaling door lab. en aanpassen kleur in het lab.)
do, 12/10/2009 - 12:38 Permalink