Bleken

Author:
jp
Posted:
wo, 11/05/2003 - 16:40
Hallo..

Ik heb van mijn tandarts een bleekmiddel 15% meegekregen met een gebitje die ik een week eerder heb moeten happen..

Er zit verder geen gebruiksaanwijzing bij en graag wil ik weten, hoe vaak je het mag gebruiken en hoe lang..

Is het eigenlijk slecht voor je tanden?

Alvast bedankt!
natascha31

Heeft je TA helemaal niet uitgelegd hoe je het moet gebruiken? Het "thuisbleeksetje" dat ik ken moet je elke dag 1 uur inhouden, dit 7 dagen. Bel morgen je TA om te vragen hoe het werkt.
do, 11/06/2003 - 20:36 Permalink
jp

Nou, de tandarts heeft uitgelegd dat ik het eerst drie nachten moet proberen. Heb ik nu gedaan. In mijn slaap natuurlijk op het gebitje gebeten. (niet slim).

Maar mijn vraag is dus hoe lang mag ik het gebruiken en als ik stop na hoeveel tijd mag ik het weer gebruiken.

En is het wel goed voor je tanden. Breekt dat de glazuurlaag af?
vr, 11/07/2003 - 07:47 Permalink
de digitale tandarts

Uit onderzoek blijkt dat bij gebruik van de bekende bleekmiddelen die door de tandarts worden verstrekt (o.a. opalescence) de ontkalking van het glazuur meevalt en dit zich na het stoppen met bleken vanzelf hersteld.

In veel bleekgels wordt ook fluoride en/of ph verhogende bestanddelen toegevoegd om gevoeligheid en ontkalkingen zoveel mogelijk te voorkomen.

De werkzaamheid van de meeste bleekgels is na enkele uren gehalveerd. Je moet de bleeklepel met gel eigenlijk dragen zolang de gel nog een goed blekend effect heeft. Drie a vier uur per dag zou hiervoor dan een goede maatstaf kunnen zijn, maar het is voor sommige mensen ook makkelijk om er mee te gaan slapen, zodat het de hele nacht zoveel mogelijk nog doorwerkt.

Over het algemeen moet je na een tot twee week bleken een goed resultaat zien, maar bij ernstige verkleuringen (o.a. door antibiotica) wordt ook wel 1 tot 2 maandne gebleekt voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Zie ook deze uitleg is helaas wel bedoeld voor tandartsen (de patienten info link werkte niet) en geschreven in het engels: http://www.ultradent.com/pdf/Instructions/Opal_Dentist.pdf

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-11-08 15:54 ]
za, 11/08/2003 - 15:52 Permalink
jp

Bedankt voor uw reactie, digitale tandarts!!
Ik heb mijn eigen tandarts ook even gebeld. Zij vertelde mij dat ik het drie nachten mocht proberen en dan even te wachten, dit ivm gevoeligheid. (heb ik niet zo veel last van) Het probleem is dat ik 's nachts bleek en ik tandenknars. Nu kan ik dat ding ook overdag in doen. Maar dan moet ik het zeven uur inhouden. Ik neem aan dat ik ook gewoon iedere dag een paar uurtjes kan bleken.
zo, 11/09/2003 - 15:51 Permalink