Advies m.b.t. tot prothese en extreme angst .

Author:
Barbara7
Posted:
ma, 04/24/2023 - 18:38
Beste lezers ,
Ik heb vanwege een extreme angst voor de tandarts, waar ik echt al 30 jaar niet meer geweest ben voortgekomen uit mijn ervaringen bij een gruwel van een schooltandarts, een zeer slecht gebit . Kiezen afgebroken , voorzijde was nog enigzins redelijk maar nu ook loszittende tanden.
Ik ben echter zo vreselijk bang om de eerste stap te zetten, uit angst , maar ook vreselijk veel schaamte. Ik zie scenario's voor me dat er meerdere mensen in de behandelkamer zullen zijn en alleen maar zullen denken wat een vreselijk gebit, ook denk ik dat ik het trekken van de tanden niet aan ga kunnen emotioneel. Ik zou het graag onder narcose willen doen . Heeft iemand hier ervaring mee , en ook betreft een goede tandprothese praktijk die mij op mijn gemak zou kunnen stellen betreft mijn schaamte en angst .
Ik sta hier mee op en ga hier mee naar bed , het beperkt me in mijn leven en alsnog zitten schaamte en angst mij zo in de weg.
Tandarts_Richa…

Als u weet wat wij zien en graag willen helpen hoeft u zich niet te schamen. Angst voor de angst is vaak erger dan de kwaal zelf. De emotie komt toch als tanden getrokken worden dus hoezo niet aan kunnen emotioneel u zult er mee geconfronteerd worden als er tanden en kiezen getrokken worden. Narcose heeft ook risico's, laat u goed informeren. De verwijzing en behandel strategie zal toch door de tandarts gedaan moeten worden. Misschien is het niet nodig om naar een volledig gebit te gaan. Liever niet. Zie alle negatieve ervaringen op dit forum. En als het niet anders kan tja dan moet het maar. Men vindt dat ik als tandarts een goede prothese maak. Collega's sturen zelfs de meest onmogelijke "gevallen" naar mij. Zo ook zijn er in den lande meerdere tandartsen. Welk regio/stad woont u.
di, 04/25/2023 - 00:11 Permalink
martos

Hoi barbara,
Ik heb speciaal een account gemaakt omdat ik precies hetzelfde probleem had als jij beschrijft.
Na heel veel lezen en zoeken vond ik een adres voor tandzorg onder narcose en daar hebben ze mij supergoed geholpen.
Na jaren lang te hebben rondgelopen met een rommeltje is nu sinds 1 week alles eruit en is het herstel begonnen.
Ik kan je vertellen dat er een enorme last van je schouders zal vallen als het eenmaal gebeurd is.het voortraject gaat ontzettend prettig en de behandeling zelf is echt 1000% geheel pijnloos onder narcose , je bent er echt niet bij als je onder narcose bent.
De narcose zelf gaat heel professioneel met hartbewaking en alles wat erbij hoort.
Ondanks de pijn die ik er nu nog wel een beetje van heb ben ik zo ontzettend blij met mijn voorlopige prothese.
Mijn advies is ondanks wat anderen zeggen toch je gevoel te volgen en je daar te laten helpen.
Er zijn wel kosten verbonden aan de narcose maar het is echt elke cent waard.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt en hoor anders graag van je ( of anderen met vragen ) ik ben nu inmiddels ervaringsdeskundige en wil mijn enorme geluk graag delen met mensen die mischien nog hun twijfels hebben.
do, 05/11/2023 - 22:35 Permalink
Tandarts_Richa…

Vandaag een boos client in de stoel. Een immediaat ( trekken en gelijk plaatsen) prothese boven en onder waarbij in een keer vele tanden en kiezen tegelijk boven en onder getrokken zijn. De noodprothese is mooi maar doet heel veel pijn. Ik geef de nazorg voor een voorziening dat niet door mij geïndiceerd is en ook niet door mij gemaakt. Helaas zijn dat de risico's v e immediaat nood prothese. Ik kan alleen maar begeleiden en niet in een handeling zorgen dat pijn en ongemak weg gaat. Hier is voor gewaarschuwd maar verwachting patroon v client was te hoog. Er was niet verwacht dat het zo kon tegen vallen. Dat ligt niet aan het maken door de behandelaar. Als u zeker weet dat u niet tot deze categorie cliënten gaat horen...doen.. maar dat is helaas niet te voorspellen. Ik zou de risico niet nemen als het niet echt nodig is. Ook een prothese kent problemen. Laat u goed voorlichten door uw tandarts...Lees de vele negatieve ervaringen op dit forum, maar gelukkig ook enkele positieve, vaak alleen om esthetische redenen, ervaringen.
vr, 05/12/2023 - 00:50 Permalink