Wortelkanaal-behandeling zonder tandpijn of klachten vooraf?

Author:
Dierk
Posted:
ma, 02/08/2010 - 12:53
Ik weet niet helemaal of ik mijn tandarts kan vertrouwen. Had eerst een tandarts die al een handje had van "noodvulling" op mijn broertje en als er geen gaatje was, maakte hij er eentje. En pas na 20 noodvullingen had hij eindelijk eens een echte vulling paraat. Dus vanuit dat opzicht leek mijn huidige tandarts beter...

Maar ik heb haast nooit klachten van tandpijn of iets dergelijks, maar ben momenteel ziek (geïrriteerde lymph-klier in mijn hals) en ging om zeker te zijn van geen schade aan mijn gebit naar de tandarts. Waarop deze doodleuk na zo'n foto-apparaat tussen mijn tanden te proppen en met dat naaldje tussen mijn tandvlees en tanden probreren te porren om te zien hoe ver mijn tandvlees gaat, dat ik een wortelkanaal-behandeling moet krijgen.

Toen ik hem uitlegde dat dat op dit moment niet kan, in verband met die lymph-klier (ik mag geen caffeine, alcohol, nicotine, medicatie of verdovingen) begreep hij het verband niet. En ik ben pas 20.. heb nooit klachten gehad aan die tand en nu zomaar out of the blue een afgestorven zenuw??

Kan ik die tandarts hier wel op vertrouwen? En is 20 zowiezo niet wat jong voor een wortelkanaalbehandeling?
vV

leeftijd heeft er niets mee te maken, gaatje alleen ook niet, en er hoeft idd ook geen echte last te zijn. Tanden kunnen ook doodgaan na bv een val erop, of een klap die net toch verkeerd of harder aankomt dan je op het moment zelf denkt.

Wil je het zeker weten, en lijkt mij verstandig gezien het wantrouwen wat e ral is, doe een second opinion. beter nog: als je de tandarts al niet vertrouwd (eigenlijk ongeach of dat terecht is of niet) kan je beter een zoeken waar je dat vertrouwen wel in hebt...
ma, 02/08/2010 - 13:18 Permalink