Wie betaald nieuwe prothese ??

Author:
michellle
Posted:
di, 01/16/2007 - 14:52
Hallo... vraagje... ik heb een jaar geleden een boven prothese gekregen en twee maand geleden ongeveer mijn definitieve prothese. Nu heb ik al van diverse mensen te horen gekregen... heb jij je tanden eruit? Zelf zie ik ook geen tanden als ik praat. OER lelijk dus. Bij mijn nood prothese die je het eerste half jaar hebt heb ik NOOIT opmerkingen gehoord. Het lijkt wel alsof mijn mond ingevallen is.

Nu wil mijn tand technieker best wel een nieuwe maken hoor zo zegt hij maar het kost wel 250,00 euro als het niet gedeeltelijk vergoed word omdat ik al mijn definitieve heb nu.

Wie moet het nu betalen ?? Het is toch niet MIJN schuld dat het er niet uit ziet !!

Groetjes, Michelle (welbekend van het angst forum :-)) )
michellle

Ik moest wel een keer terug komen om te passen omdat bij de nood prothese de tanden vreselijk schuin naar rechts stonden. Oftewel... mijn linker voortand stond practisch in het midden en dat wilden we nu dus voor komen. Ik moest niet kijken naar de rest zei hij nog omdat het nog lang niet klaar was en dus nog lang niet goed zat en voelde maar hij streepte nu het midden af zodat mijn voortanden nu recht staan.

Ik heb me werkelijk nog nooit ZO onzeker gevoeld als de laatste weken. Ik vermeid gewoon contact met mensen :-( Gelukkig is de tand techniker wel bereid het snel voor elkaar te maken maar toch.... 250,- euro is een boel geld voor iets waar ik geen schuld aan heb.

HIJ is de expert hier... het is ZIJN vak niet de mijne.

Maar das een goede tip... "passen in was" dus ?

Dank je voor je reactie.
di, 01/16/2007 - 22:24 Permalink
michellle

Ik ben vanmorgen al bij de tandtechniker geweest. Ook hij was er mee eens dat het niet mooi zat. De tanden vallen te veel weg bij het praten en ook met de mond dicht is het alsof ik er niks in heb.

Nu gaan we het stapje voor stapje doen. Hij heeft de eerste prothese (mijn nood prothese van de eerste maanden dus ) daar gehouden omdat die gewoon veel mooier zat en ik daar ook NOOIT een opmerking over kreeg. Hij wilde die gebruiken als mal ?? Om het eerste opzetje te maken. Hopenlijk komt alles nu goed.

Ik mag het proef model ook mee naar huis nemen als ik echt GOED wil kijken op mijn gemakkie en het zo eventueel ook aan anderen kan laten zien als ik zou willen. Hopenlijk komt hij snel af en word ik weer de oude ik want nu duik ik echt overal voor weg als ik bekenden tegen kom die me nog niet kennen met deze nieuwe :cry:

Bedankt voor de tips en reacties.

....Michelle..
wo, 01/17/2007 - 22:57 Permalink
michellle

Vandaag bij de tandarts geweest en hij was het er mee eens dat het veel beter kon. Hij gaat er voor zorgen dat er een nieuwe word gemaakt nog onder garantie.

Het is dus goed gekomen. Gelukkig :-)
za, 01/20/2007 - 00:11 Permalink