wie betaald ?

Author:
Johnbol
Posted:
di, 09/16/2014 - 09:32
2 maanden geleden brak voor de 3de keer dit jaar de vulling van mijn voortand af, Ik heb last van terugtrekkend tandvlees en heb daarvoor ook dit jaar weer een behandeling gehad (vorig jaar ook). Tijdens mijn bezoek aan de tandarts voor de afgebroken voortandvulling gaf ik aan dat het me allemaal te duur word en dat eer geen verbetering is en dat ik volgend jaar een kunstgebit wil. Onder heb ik dit al. Hij begon toen met te zeggen dat dat helemaal niet nodig was en dat me dat duizenden euro's zou kosten. Hij heeft toen de tand en ook nog 2 kiezen hervuld. Kosten 830 euro. Nu, 2 maanden later zijn de vullingen alweer afgebroken en 1 kies is helemaal afgebroken. Ik wil nu de kiezen laten trekken. Moet ik dat betalen of behoort de tandarts voor die kosten op te draaien?
vV

ik vind een rekening voor vullen van 1 tand en 3 kiezen van ruim 800 euro al erg hoog...
Ik denk dat uw casus met de zeer beperkte info te lastig is om daarover even vanachter de pc te adviseren.
Er is geen verplichting voor de tandarts het trekken gratis te doen, gezien de beperkte termijn het repareren wel...
En misschien moet hij eens leren luisteren naar de patiënt .
Het duizenden euro`s voor alleen een bovenprothese is erg overdreven, maar goed dat is een rekening van 800 voor 3 vullingen, al zijn het grote, ook...
di, 09/16/2014 - 09:53 Permalink
Johnbol

Bedankt voor uw reactie.
De 830 euro was voor 5 vullingen (2 zitten er nog).
Ik heb al contact gehad met mijn verzekeringsmaatschappij en die vertelde me ook al dat die duizenden euro's voor een prothese erg ongeloofwaardig zijn (dacht dat zelf ook al).
Dat de tandarts slecht luisterd blijkt vaker te gebeuren, een collega van me is daarom al bij hem weg gegaan en op het internet vond ik ook 2 klachten over hem waaruit bleek dat hij niet naar de patient luisterd.
Ik ga vanmiddag nog naar hem toe om over de afgebroken kies en vulling te praten maar ben al op zoek naar een andere tandarts.
di, 09/16/2014 - 11:24 Permalink
vV

ook voor 5 vullingen is 830 euro erg aan de ruime kant....

bovenprothese : paar foto's indien nodig (meestal zijn die er al) , in het ergste geval een 500-600 kosten trekken (hangt ervan af hoe veel er nog in zitten), kosten prothese een 600. eerder net over de duizend dan duizenden.
di, 09/16/2014 - 11:49 Permalink
Johnbol

Ik wil u even bedanken voor uw reacties.
Ik ben bij de tandarts geweest. Hij schrok van de kiezen.
Hij kon daar niets meer aan doen.
Ik zei hem dan ook dat ik de vorige keer al had gezegd aan een kunstgabit te willen.
Hij wist daar niets meer van (ook van die duizenden eufro's niet).
Hij heeft me een verwijsbrief voor de kaakchirurg gegeven, Ik heb hem gezegd dat nu niet te kunnen betalen en volgend jaar aan dat kunstgebit te beginnen.
Ik ga nu naar een andere tandarts voor een second opinion (wil weten of ik met de afgebroken kiezen 3 maanden kan blijven lopen - ik heb nl. geen pijn en wil de huidige tandarts liever niet meer aan m'n gebit laten komen), en bij die andere tandarts zet ik dan de behandeling voort.
Nogmaals bedankt voor uw reacties.
di, 09/16/2014 - 13:28 Permalink