Wel poetsen vs niet poetsen

Author:
carsrac
Posted:
do, 10/16/2014 - 22:56
Elke keer dat ik bij de tandarts of mondhygieniste kom is hetzelfde liedje. Je moet je tandenpoetsen terwijl ik door mijn Autisme geen tandpasta of tandborstel kan verdragen in mijn mond. Dat de mondzorgspecialist het doet is iets dat ik wel voor een tijd kan blokken, maar ik moet wel bijkomen van het bezoek. En het kost mij een halve dag om van die vieze smaak en schending van mijn persoonlijke ruimte af kom.

Hoe maak ik mijn mondzorgspecialist duidelijk dat hij tegen een blinde muur aan het aan praten is en dat het zelfs het tegengestelde effect heeft.

Mijn stelling is van tandenpoetsen slijten je tanden van en krijg je meer gaatjes. En ik heb een ijzersterk gebit met zeer weinig gaatjes en een suiker arm voedingspatroon.

Waarschijnlijk krijg ik nu alle tandartsen in heel Nederland over mij heen, maar dit is mijn kant van het verhaal.
Lieneke

Dat je geen gaatjes hebt en een gezond eetpatroon hebt, vind ik een goed argument. En inderdaad, het gebit kan afslijten van poetsen. Maar dat is enkel als je een verkeerde poetstechniek gebruikt. Heb je nog meer redenen om niet te poetsen? Ik snap dat het naar aanvoelt, dat komt omdat je het niet gewend bent. Ik hoor van meer mensen dat ze het naar vinden voelen, maar eerlijk gezegd gaat uiteindelijk iedereen wel poetsen en wennen ze. Het is eigenlijk heel vreemd om niet te poetsen.
Zie je zelf ook redenen om wel te poetsen? Dingen die niks te maken hebben met gaatjes? Zoek maar eens op.
Ik hoor graag weer van je.
vr, 10/17/2014 - 07:52 Permalink