Weggestuurd na meningsverschil

Author:
hilverhilver
Posted:
wo, 10/28/2009 - 13:44
Vandaag ben ik heengezonden door de tandarts, hij had geen zin meer in mij.
Ik zal even verslag doen. Ik ben nu ruim 2 jaar uitgebreid bij hem onder behandeling en eigenlijk nooit problemen, afgezien van de problemen die ik met hun medische facturering heb gehad. Ik heb dat zelf moeten oplossen. Ik kreeg rekeningen van v. Kesteren terwijl ik altijd contant betaal. Ze konden me niet helpen, maar ik heb het uiteindelijk zelf kunnen oplossen. Zand erover, klaar.
Ik ben een paar keer een afspraak vergeten. Dit heeft voornamelijk met mijn med.gebruik te maken, ik heb nl 4 soorten reuma en daarnaast neuropathie. Ze wisten daar van. De praktijk gebruikt afspraakkaartjes en emailbevestiging van de afspraak, handig leek me. Afspraken die verzet worden doen ze via de tel. en bgg via email, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleed. Tenminste, dat zei hij vandaag. Ik had een afspraak voor 21-10 en 28-10, echter 14-10 kreeg ik een email waarin alleen 28-10 werd vermeld. De 21e hebben ze mijn huisgenoot aan de lijn gehad en zij verklaren dat hij heeft gezegd dat ik het vergeten was, dit ontkend hij ten stelligste, hij wist dat ik naar de reumakliniek was (waarvan bewijs) en heeft hun dat ook gemeld. Zij ontkennen dit, wat zij in de computer zetten is waar, anders zou het fraude zijn, jaja, zo ken ik er nog wel een paar. Veranderingen zijn zo gemaakt toch? Korte tijd geleden was ik bij de TA voor controle, we maakten een afspraak voor de vervolgbehandeling (28-10) en hij verwees me naar de MH terwijl ik daar een paar weken eerder al was geweest. Hij vond het nodig toen ik vroeg waarom. Een paar dagen later werd ik door een andere MH op een gruwelijke manier te pakken genomen want er zat nogal wat tandsteen ... ik moest zelfs nog een keer terugkomen (21-10) ... wat had die vorige MH dan gedaan? Vandaag werd ik geconfronteerd door een stuurse TA en werd aangesproken op mijn verzuimgedrag. Ik verwees naar de email en vroeg hem nogmaals waarom ik toch telkens naar de MH moest. Hij beweerde dat het hem niet duidelijk was wanneer de volgende MH afspraak was en mij daarom naar de MH verwees terwijl de vorige MH toch duidelijk in de computer had vermeld dat ik over een half jaar moest terugkomen. Na een tijdje heen en weer argumenteren zei ik dat we nu toch maar eens moesten beginnen waar ik voor kwam, de vervolgbehandeling. Doodleuk zei hij dat hij niet eens wist waar ik voor kwam, er stond nl niets in zijn computer, "sorry, dat was ik vergeten". Toen zei ik dat dat aangaf dat iedereen dus wel eens een fout maakt of iets vergeet.
Maar ik vond het vergeten van het vermelden van medische informatie ivm met een vervolgbeh. toch wel zwaarder wegen dan een door mij vergeten afspraak.
Dat gezegd hebbende zei hij dat we er beter mee konden stoppen. Ik kon gaan.

Ik kwam met een heel naar gevoel thuis, was alles nou echt aan mij te wijten zoals hij zei, of zijn er aan beide zijden steken gevallen? Afgezien van de vergeten afspraken ben ik altijd op tijd geweest, heb alles netjes betaald (ook die vergeten afspr.) en nooit getwijfeld aan zijn behandelmethodes, behalve dan die verwarring met de MH.

Groetjes,
Sean.
Spiegeltje

Oke. Ik denk dat er inderdaad van beide kanten steken zijn laten vallen. U bent in het verleden afspraken niet nagekomen, ook al was daar misschien een rechtvaardigingsgrond voor. Herhaald verzuim kan, na een waarschuwing, reden zijn de relatie eenzijdig te beeindigen. Maar de tandarts mag u niet zonder meer wegsturen. In ieder geval niet totdat u een andere tandarts heeft of de tandarts voor u een alternatief aanbiedt.

Misschien dat u nog eens een gesprek kunt aanvragen om te proberen de relatie te herstellen. De communicatie loopt van beide kanten niet echt soepel, misschien zijn daarover enkele heldere afspraken te maken.
wo, 10/28/2009 - 22:49 Permalink
hilverhilver

Bedankt voor het advies.

Ik denk niet dat het zal lukken gezien zijn starre houding, maar ik zal een poging wagen om een gesprek aan te gaan.
Mocht dit op niets uitlopen, wat raadt u mij dan aan te vermelden bij de eventuele nieuwe tandarts?
Hier in het Gooi blijken de tandartsen onderling nogal hechte vriendjes te zijn.
Dit bemoeilijkt natuurlijk het aangaan van een nieuwe patient/arts relatie.

Zelfs de kaakchirurg in het plaatselijke zks geeft aan hier behoorlijk ontstemd over te zijn.

vr.gr.
Sean.
do, 10/29/2009 - 03:42 Permalink
Spiegeltje

Mocht dit op niets uitlopen, wat raadt u mij dan aan te vermelden bij de eventuele nieuwe tandarts? Hier in het Gooi blijken de tandartsen onderling nogal hechte vriendjes te zijn.


Het is inderdaad erg vervelend dat tandartsen in dezelfde kring elkaar dit soort zaken soms doorgeeft ten nadele van de vrije keuze van de patient om een tandarts te kiezen. Dat gebeurt niet alleen in het Gooi maar er is niet zo veel aan te doen. Ik zou het gewoon proberen en als u om onduidelijke redenen problemen heeft om een tandarts te vinden in uw omgeving zult u iets verder moeten zoeken. Ergens houdt dat kringetje op.

Een tandarts of assistente kan, meer uit nieuwsgierigheid dan om een andere reden, wel vragen waarom u van prakijk wilt veranderen. U kunt bijvoorbeeld zeggen dat het minder goed klikte met de tandarts of zo. Of iets aangrijpen dat recent is veranderd dat u niet bevalt. Of alleen iets positiefs noemen over de nieuwe praktijk. Bijvoorbeeld als dat u liever in een groepspraktijk wordt behandeld (als dat zo is), dat de praktijk is aangeraden door bekenden of dat u het op prijs stelt dat in de avonduren kan worden behandeld (als dat zo is). Het wordt echt geen kruisverhoor hoor. Het kan ook dat gewoon niks wordt gevraagd.
do, 10/29/2009 - 09:42 Permalink
mecánico para …

ja joh, we hebben een mailinglijst die door heel nederland gaat. We zijn allemaal alleen bezig mensen te dwarsbomen om over te stappen.

van spiegetjes opmerkingen krijg ik wel een raar idee..............moderator he. tiens tiens tiens, je zou beter mogen weten
do, 10/29/2009 - 12:03 Permalink