Wat is het CT-syndroom ? info over meer horrortandarts....

Author:
Marry1972
Posted:
di, 07/14/2009 - 19:37
Ik ben bezig met een civiele zaak en tuchtrechtzaak bezig tegen mijn oude tandarts, hij heeft mijn hele gebit verknald, zie ook mijn andere berichten.

In maart 2008 moest ik met pijnklachten naar de weekenddienstdoende tandarts, weer met allerlei pijnklachten, uiteindelijk is de kies getrokken. In 2 weken tijd zat ik 4x bij de tandarts, waaronder 2x weekend en 2x eigen tandarts.
Vraag me af of hij geslapen heeft, want zij constateerde:
- gemutileerd dentitie
- percussiepijn
- verdiepte pocket, 6mm linguaal en 4 mm mesiaal, lichtelijk mobiliteit. Diagnose: waarschijnlijk CT syndroom (?), wat houdt een CT syndroom in?

Tevens heeft mijn oude tandarts talloze WKB's uitgevoerd, allen zonder Cofferdam, lekker fris natuurlijk... :smt018
Maart 2008 is eigenlijk de start van alle ellende, tot op de dag van vandaag heb ik pijn en moet ik wekelijks naar de fysiotherapeute.
Ik ben van een gezonde vrouw een soort lappenmand geval geworden, mijn huisarts vindt het persoonlijk ook een belachelijk verhaal..

Maar goed, vraag me af, wie er ook een horrortandarts heeft gehad en wie zich er door heen heeft geslagen...
Graag aub jullie reacties please!!!
Illuminus

CT-syndroom in deze context waarschijnlijk cracked tooth syndroom, niet een syndroom in klassieke zin, maar letterlijk een kies met (een) scheur(en).

Via de zoekfunctie moet wel het een en ander te vinden zijn over tandartsen met een dubieuze staat van dienst....

Voor het overige onthou ik mij graag van commentaar.


Met vriendelijke groet :)
di, 07/14/2009 - 19:53 Permalink
Tien

Hoi!

Mocht je een cracked tooth syndrom hebben dan kun je meer info vinden op deze site: http://www.doctorspiller.com/Cracked_Teeth.htm

Zelf kom ik net bij de tandarts vandaan nadat ik klachten hield nadat hij vorige week een zeer diepe vulling heeft geplaatst. Nadat de verdoving was uitgewerkt kond ik nog niet kauwen op mijn kies. Hierbij heb ik geen 'kloppende' pijn maar áls ik kauw met deze kies voel ik een 'gaatje' en het idee da tik op zilverpapier kauw.
Het kan een resultaat zijn van de diepe boring voor de vulling, en dan zou het vanzelf moeten over gaan. Maar mijn tandarts noemde direct het cracked tooth syndrom als mogelijke oorzaak. Hij haalde daarbij de bovenstaande link erbij voor een uitleg. Een ' crack' of scheur in je kies is alleen te zien als het op het kauwvlak/ de kroon van de tand zit. Een scheur in de wortel van je kies is niet te zien. Ook op rontgenfotos is het vervolgens niet te zien omdat de kiezen uit verschillende materiale bestaan die niet allemaal op rontgen te zien is.

Een kroon plaatsen was onzin volgens mij tandarts; als de scheur in een wortel zit dan is er niets mis met het kauwvlak van de kies. tot nu toe heb ik ook geen 'kloppende' zenuwpijn dus een wortelkanaalbehandeling oid is ook niet nodig.
Boren en een nieuw vulling zetten zou dom zijn omdat je daarom een eventuele scheur kan verergeren terwijl een vulling het probleem niet oplost.

Mijn tandarts was heel erg eerlijk. Hij is een Zuid Afrikaan die in Australie en Amerika heeft gewerkt en waarbij hij dit syndroom vaker is tegengekomen en erkend. Daarin tegen heeft hij hier in Nederland geleerd dat de NL tandartsen het CT-syndrom niet erkennen en er persee iets aan willen doen zonder dat dit echt helpt.
Zijn advies voor mij was; wacht af en zie of het minder wordt. Mocht je zenuwpijn / 'kloppende' pijn krijgen, kom dan wel terug voor een zenuwbehandeling. De andere optie is, als de pijn te hevig is; de kies laten trekken en tzt een implantaat zetten.
Ik moet eerlijk zeggen dat me dat wel ok klonk en logischer dan allerlei behandelingen als je toch niet helemaal zeker weet of dat het wel helpt.
Mocht je in Den Haag eo wonen: Tandartsenpraktijk * naam verwijderd door beheer; zie de regels* vind ik zelf een erg fijne praktijk.

Succes ermee! En check de link voor een uitleg en plaatjes over het CT-syndrom
vr, 07/31/2009 - 13:13 Permalink
Chris888

Daarin tegen heeft hij hier in Nederland geleerd dat de NL tandartsen het CT-syndrom niet erkennen en er persee iets aan willen doen zonder dat dit echt helpt.


Ze zullen toch wel erkennen dat een barst in een kies pijn kan doen?

Het woord syndroom wordt normaal gebruikt voor een ziektebeeld waarbij een aantal symptomen steeds samen voorkomen.

Ik begrijp niet goed dat een barst in een kies een syndroom wordt genoemd. Men zegt toch ook niet: gebroken been syndroom? Het woord syndroom suggereert naar mijn idee een beetje alsof het om een ziekte gaat waarbij allerlei tanden en kiezen barsten en breken.
vr, 07/31/2009 - 18:05 Permalink