Waarom nu Code V14 en V20 ?

Author:
pewiam
Posted:
zo, 10/26/2014 - 21:13
Hallo,

Heb een vraag over mijn tandartsrekening (hoop dat ie in juiste topic staat....)

Van mijn achterste kies (niet verstandskies) was de achterkant van de ammagaanvulling na meer dan 10 jaren afgebroken. De tandarts heeft een nieuwe vulling geplaatst van ongeveer het midden van de kies naar de achteren (van bovenaf gezien) Dus ongeveer de helft van de kies en dan alleen het midden, deze zijkanten zijn nog aanwezig. Duur boren ongeveer 1 minuut, hele behandeling ongeveer 15 minuten. Ongeveer de tijd van een normale vulling.
Nu de vraag: Naast een verdoving (zelf om gevraagd) is er in rekeing gebracht V14 en V20 waardoor de rekening van deze vulling ineens totaal E 92.46 is geworden. Klopt dit voor zo'n behandeling.
Heb nog nooit een V14 op mijn rekening gezien. En dit was toch geen bijzondere ingreep, heb wel langdurigere en grotere vullingen mee gemaakt....... En mag dit samen met V20 ?
Zo niet, wat voor vullingtype is dit dan wel ?
Verder opvallend (tenminste voor mij) de helft van de vulling (voorste deel) is nu nog ammagaan, het achterse deel van de vulling is nu wit........

Alvast bedankt voor een reactie, Pewiam
vV

sorry, maar typisch een vraag voor de tandarts zelf...
Dit is lastig te beoordelen. ik vind het wel vreemd dat er eens tuk amalgaam achtergebleven is, maar dat kan met de situatie te maken hebben, eea wijst wel op een wat omvangrijker vulling wat op het oog wellicht niet echt opvalt , maar soms best wel uitgebreider is dan het lijkt.
ma, 10/27/2014 - 08:48 Permalink
pewiam

Bedankt voor de reactie,

Persoonlijk gesprek met de behandelend tandarts is wat moeilijk, ik was de laatste patient...... Is vertrokken naar een andere praktijk, in een andere plaats.
Verder dacht ik dat V14 inclusief een onderlaag is, maar deze is dus apart opgevoerd (V20).
Natuurlijk ga ik contact opnemen met de praktijk, maar fijn is dan om te weten is waar een V14 (kroon van plastich materiaal) aan moet voldoen, cq wat is er anders aan dan aan een twee- of drievlaksvulling.

BVD voor uw reactie, Pewiam
di, 10/28/2014 - 11:39 Permalink
vV

kroon van plastisch materiaal houdt in 4 vlakken of meer, dus uitgebreide vulling. Als het achteraan de kies is kan het best zonder dat het zichtbaar is.
Overigens is een tandarts zelf aansprakelijk voor wat hij doet, en als het niet klopt of er twijfels zijn is het het beste hem daarop aan te spreken. Dat hij ergens anders werkt doet daar niets aan af.
V20 of V21 hoort altijd samen met een composietvulling, anders blijft ie niet zitten..
Is een extra code voor het extra werk en materiaalgebruik wat je hebt bovenop het werk aan een amalgaamvulling .
di, 10/28/2014 - 13:23 Permalink
vV

Gebruik van v20 of v21 afhankelijk van gebruikte techniek/ materialen hoort automatisch bij een composietvulling.
Daar kan dus geen discussie over zijn, hooguit over de omvang in aantallen vlakken.
Dat is voor een andere tandarts trouwens zo te zien.
zo, 11/02/2014 - 16:15 Permalink
pewiam

Bedankt voor de uitleg :)

Vandaag even contact gehad met de tandarts.

Eerst verwezen ze me naar Fa-Med, maar die doet natuurlijk alleen de financiele kant, cq rekening versturen, terwijl dit over de "vlakken" van de vulling ging.
Tandarts heeft het in de administratie opgezocht, ondanks dat het maar een kleine vulling is, verreweg grootste deel is notabene nog de oude amalgaanvulling van 10 jaren oud, telt de tandarts toch echt 4 vlakken........
Tsja, en dan houd het dus gauw op, ik tel er met enige fantasie maximaal 3 !
En toen kwam nogmaals het advies om met Fa-Med te gaan praten, zucht, ik ga maar eens praten met een andere tandartsen praktijk !
Genoeg keus alhier in het dorp en mijn tandarts is toch vertrokken bij deze praktijk.....................

Ben wel benieuwd hoelang die combinatie van 2 vullingen tegen elkaar aan het houd.

Gr Pewiam
ma, 11/03/2014 - 13:37 Permalink
vV

Famed kan idd niets doen hierin, die hebben geen beslissingsrecht, doen daadwerkelijk alleen de administratie op basis van wat de tandarts aanlevert. Asl u bij famed dit neer zou leggen zal famed de rekening aanhouden, de klacht bij de tandarts neerleggen, en daarop wachten, en resultaat is dus dat de nota gehandhaafd wordt, in dit geval tenminste.
idd eens naar een ander is dan geen slecht idee..
ma, 11/03/2014 - 14:10 Permalink