Vulling blijft pijnlijk, moet tandarts dit betalen??

Author:
Karlijn
Posted:
do, 04/07/2005 - 13:27
Op 8 maart heb ik mijn eerste gaatje laten vullen bij de tandarts. Omdat ik niet wist hoe een gaatje aanvoelde, heb ik tot nu gewacht met aangeven bij de tandarts dat mn gaatje nog steeds pijn doet.
Eigenlijk kauw ik voornamelijk met rechts, omdat links gewoon pijn doet (alsof ik de zenuw raak als ik kauw). Nu heb ik een nieuwe afspraak gemaakt met de tandarts. Is hij verantwoordelijkvoor de kosten van deze tweede afspraak en eventuele vervanging van mijn vulling? Ik heb namelijk na het vullen van mijn kies aangegeven dat het nog niet helemaal goed voelde, maar hij reageerde daarop dat dat door de verdoving kwam. Ook weer doordat ik geen ervaring met gaatjes had, heb ik me daarmee laten afschepen.
Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het best aan kan pakken?
minique

Ik denk dat dat niet zomaar gezegd kan worden. Het hangt er helemaal vanaf wat de reden is waardoor het nu nog steeds pijn doet. Sowieso kun je na het leggen van een witte vulling vrij lang klachten houden (tot soms wel enkele maanden).
Als de vulling te hoog is en de klachten daardoor zijn ontstaan, dan is het een kwestie van iets afslijpen en dan zou ik me kunnen voorstellen dat de tandarts dat niet in rekening brengt. Maar ik zeg er heel nadrukkelijk bij dat ik me het zou kunnen voorstellen! Ik weet nl. niet hoe dit zit en of er überhaupt wel regels voor zijn!
Was het een diep gaatje en heeft de tandarts diep moeten boren, dan is de zenuw misschien geïrriteerd geraakt en dat kun je natuurlijk weer niet op de tandarts verhalen...

:smt006 Monique
do, 04/07/2005 - 16:07 Permalink
Karlijn

Nee, hij zei dat het maar een klein gaatje was. Dus ik ga er maar even van uit dat het niet aan mn zenuw kan liggen. Als het wel zo is, hoe voelt een geirriteerde zenuw dan precies? En als ik dat heb, wat is dan de werkwijze van de tandarts?
do, 04/07/2005 - 16:17 Permalink