Vreemde praktijken

Author:
manalith
Posted:
zo, 10/12/2003 - 14:08
Hallo,
Een jaar geleden ben ik naar een tandarts toegegaan omdat ik dacht een ontsteking te hebben in m'n kaak boven m'n voortanden.

Tot mijn grote verbazing besteedde de tandarts daar geheel geen aandacht aan maar begon stukjes vulling los te pulken van een hele andere gevulde kies (waar ik geen last van had).

Juist van deze kies brak na 3 maanden een deel af, mijn inziens duidelijk door het gerommel van die tandarts.
Vervolgens verteld hij mij dat er maar een kroon op moet, personelijk dacht ik eerder aan een rechtzaak tegen hem dan hem een kroon erop te laten zetten.

Zou de tandarts heeeeel misschien bijbedoelingen hebben? Is het misschien slim om zo snel mogelijk een andere tandarts te nemen?

In ieder geval wil ik nu al m'n vullingen laten vervangen door composiet, dus ook de afgebroken kies, aangezien ik er nu al een half jaar mee loop zonder dat ik er last van heb, en een kroon dus totaal overbodig en geldklopperij vind.

Komen dit soort praktijken vaker voor bij tandartsen? Denkt ie dat ik op m'n achterhoofd gevallen ben? Alvast bedankt!
de digitale tandarts

Als je stukjes kunt lospulken van een vulling dan is dat al geen goed teken
tanden en kiezen met grote vullingen zijn vaak beter te herstellen mbv kronen..is niet alleen geldklopperij hoor!

ps zou je echt wel goede grijze vullingen zomaar laten vervangen door witte..bestaat een kans dat ze dan wel minder langer meegaan
ma, 10/13/2003 - 12:19 Permalink
manalith

Het gaat mij om de situatie, mijn personelijke voorkeur is toch wel een ultraviolet uitgeharde composiet vulling i.p.v. van een lichaams vreemde metaal legering van zink kwik e.d.

Het is toch vreemd dat een tandarts je werkelijke klachten in de wind slaat en vrolijk gaat zitten klussen aan de verkeerde kies?

Ik eet, drink en leef nu al bijna een jaar met die afgebroken kies, en ondervind *geen* last. Ik zie de noodzaak voor een kroon in zijn geheel niet.
di, 10/14/2003 - 12:15 Permalink
Simply

Amalgaam lichaamsvreemd? Composiet dan niet. Of maak jij dat zelf aan in je lichaam. Zou maar gauw naar je tandarts luisteren voordat je die afgebroken kies kwijt bent, eigenwijsje!
za, 11/01/2003 - 09:43 Permalink
manalith

Beiden missen de point van mijn verhaal compleet, of misschien *juist* niet. U zit volgens mij vast in details.

Zet je schrap:
-=details= -schrap schrap-
-=Tandarts die bewust fouten maakt - foei=-
Oftewel ik wil een tandarts die achter me staat en me helpt zoals ik dat wil, gezien zijn/haar salaris lijken me geen extra vrijheden om spelletjes te spelen toepasselijk. Niet te veel gevraagd voor zoiets belangrijks als je gebit lijkt me?

En inderdaad een eigen wijsje, vindt je het een leuk dreuntje? kan namelijk ook heel erg laag zzingen. (en ik zing ook nog mee als de muziek ok is)

Maar toch bedankt voor het reageren :smile:

p.s. zelfs het stukje afgebroken kies heb ik mee naar mijn huis genomen.

[ Dit Bericht is bewerkt door: manalith op 2003-11-01 23:38 ]
za, 11/01/2003 - 23:33 Permalink