Vreemd verhaal

Author:
Sven1980
Posted:
ma, 03/19/2012 - 10:20
Beste lezers,

Vorige week woensdag kreeg ik wat last van mijn kaak ( linksboven ). Omdat de pijn nogal heftig was heb ik de volgende ochtend mijn tandarts gebeld om te vragen of ik die dag nog terecht kon. Dat kon, om 12.00 uur. Ik daarheen en uitgelegd waar de pijn naar mijn mening zat ( voorste eerste kies dacht ik ). Ze heeft daarop een foto gemaakt, waar helaas geen ontsteking op te zien was. Daarop heeft ze me een verdoving gegeven en vervolgens een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd bij de kies die ik aangaf. Vervolgens ben ik weer naar mijn werk gegaan. Echter na het uitwerken van de verdoving kwam de pijn direct weer opzetten en moest ik om 15.30 uur weer naar de tandarts. Ze vroeg me welke ik dacht dat het kon zijn. Ik zei daarop dat het misschien de kies daarnaast kon zijn. Ze heeft me daarop weer verdoofd en vervolgens direct een wortelkanaal behandeling uitgevoerd bij die kies. Tijdens het afmaken ( met een noodvulling ) van die kies kwam de pijn door de verdoving heen alweer opzetten. Ze heeft daarop de twee kiezen opengelaten en opgevuld met watjes, om de eventuele drukopbouw in de kiezen te voorkomen.

Vrijdag ochtend, na inmiddels een nacht niet slapen van de pijn, belde ik weer op en kon ik rond 12 uur weer terrecht.
Nu zei ze dat ze niet alles kon openmaken en zei ze dat het beter was de zenuw dood te laten gaan. Dit zou ongeveer drie dagen duren. Ik heb daarop 4 verdovingen gehad ( twee in de wang en twee in mijn gehemelte ) en moest om 16 uur terugkomen om nog een keer verdovingen te halen ( tee in de wang en twee in mijn gehemelte ) en daarmee zou ik pijnstillers mee krijgen om het weekend door te komen ( Brufen bruis 600mg ).

Na afgelopen weekend pijn geleden te hebben, medicijnen die nauwelijks werkte en met nauwelijks slaap te hebben gehad, belde ik vanmorgen weer de tandarts op. Ze vroeg me eigenlijk meteen waarom ik niet naar de weekendtandarts was gegaan ( komt op mij over als van, als je dat gedaan had was ik er mooi vanaf ). Ik heb daarmee gewacht omdat de tandarts zei dat de zenuw na ongeveer 3 dagen dood zou zijn, en ik zat net op de grens van die 3 dagen.

Nu komen de volgende vragen in mij op :

- Wat kan ik nu het beste doen ?

- De financiele kosten lopen behoorlijk op zo, mijn verzekeraar vergoed 450 euro per kalenderjaar en niet meer ( heb ik al geinformeerd ). Is het mijn eigen schuld en moet ik alles wat in rekening gebracht wordt betalen uit eigen zak of zijn er andere mogelijkheden ?