vraagje over kosten MH

Author:
erikr
Posted:
wo, 04/27/2011 - 01:04
Hoi hoi, nadat ik best blij was dat de kosten (relatief) en het aantal behandelingen waren meegevallen. 1 x flap operatie, een kies trekken en ontstoken weefsel verwijderen onder die getrokken kies.
ben het bedrag kwijt maar schat dit jaar al op de 1000 euro te zitten met al die vooronderzoekjes en doorverwijzingen = nog meer onderzoekjes en foto's.

Kreeg ik te horen dat ik wel voortana 4 x naar de MH moest, geen probleem dacht ik. Wat zal het zijn 40 euro max?
Dus niet, ze plande steeds 45 minuten om zich niet te hoeven haasten ze ze. Kosten 105 euro per keer.
Dus voortaan elk jaar een vaste kosten post van 420 euro alleen al voor de MH.

Is dat niet een beetje hoog?
Stokertje

Het bedrag vind ik ook nogal hoog. Als de behandelingen plaatsvinden in de praktijk van een tandarts (waar een mh werkt), dan worden er waarschijnlijk bepaalde codes gedeclareerd. Zou je hierover meer informatie kunnen geven? (ik vermoed een t56 code, welke overigens alleen na een initiele parodontale behandeling mogen worden gedeclareerd)
wo, 04/27/2011 - 07:16 Permalink
Lieneke

Waarschijnlijk ben je bij een vrij gevestigd mondhygienist die op het 5-minutentarief werkt een stuk goedkoper uit...
Maarja, volgend jaar wordt waarschijnlijk het hele tarievenstelsel anders, dus wat wijsheid is...kan niemand je zeggen voor volgend jaar.
wo, 04/27/2011 - 07:41 Permalink
erikr

Ok dank jullie wel. De codes weet ik nog niet omdat de rekening meteen naar zorgverzekeraar gaat, oh ja en behandeling is pas over 1 maand. Daarvan moet ik een deel betalen dus krijg ik vast een rekening de codes zal ik hier dan vermelden.

Wat zou kunnen bedenk ik me net, misschien is alleen de eerste behandeling 45 min omdat hij idd initieel is en zijn de volgende afspraken korter. Zal ik meteen nog even navragen om misverstanden te voorkomen.
za, 04/30/2011 - 20:19 Permalink