vertrouwen in tandarts en assistente kwijt..

Author:
madelief77
Posted:
do, 06/24/2010 - 02:59
Mijn vertrouwen in mijn tandarts is al n tijdje kwijt. Ik heb wat vragen en bedenkingen over mijn tandproblemen en behandelingen daarvan maar krijg gewoon steeds geen antwoord. Of ze hebben geen tijd of ik krijg te horen dat het gewoon niet zo is en wordt een beetje met een kluitje in t riet gestuurd. Ik vind het erg moeilijk om te oordelen of ze daadwerkelijk fout zitten aangezien ik geen tandarts ben en er dus totaal geen verstand van heb. Moet ik maar aannemen dat hij het beste met mijn tanden voorheeft of zouden ze hun fouten toch nooit toegeven als ze iets verkeerds hebben gedaan? En kun je vragen of je een keer mag praten met de tandarts zelf ipv zijn assistente?
En een second opinion, wordt die vergoed?

Madelief
vV

een tandarts die een second opinion doet mag u vervolgens niet gaan behandelen. een second opinion is denk ik verstandig, maar doe deze dan gewoon buiten de regio van de eigen tandarts en indien gewenst mogelijke nieuwe tandarts, weet u zeker dat het een zuivere onafhankelijke beoordeling is.

En vergoeding? vraag de verzekering, die weet dat. Maar ook al is er geen vergoeding....eenmalig deze eigen kosten (zal niet boven de 100,- uitkomen denk ik) lijkt mij minder belangrijk dan vertrouwen in de tandarts
do, 06/24/2010 - 12:51 Permalink
madelief77

Bedankt voor het reageren!

Kan ik ook een second opinion binnen mijn regio vragen en bij een andere tandarts (ook in mijn eigen regio) me erna aanmelden?
Want buiten mijn regio een second opinoin aanvragen en deze vervolgens behouden als zijnde mijn eigen tandarts lijkt me niet echt slim...moet je steeds ver reizen om een bezoekje...
Waarom mag je de tandarts van de second opinoin trouwens niet behouden?

bedankt alvast! madelief
vr, 06/25/2010 - 00:23 Permalink
vV

een second opinion kan middel zijn om iemand te bewegen over te stappen. het is heel makkelijk te roepen dat er van alles niet deugt, om vervolgens die patient binnen te hengelen. terwijl er misschien neits aan d ehand is. En om zeker te zijn dat het een zuivere mening is, is mijn advies: doe de second opinion buiten de regio. Dan weet de tandarts die deze uitvoert ook zeker dat u zich niet in zult schrijven, en weet u dat er in essentie geen reguliere kontakten zijn bv vanuit een gemeenschappelijke speodgevallendienst waardoor de meningsvorming wel eens minder zuiver zou kunnen zijn, bv om een bestaande relatie niet te verstoren. tandartsen zijn immers ook mensen. Dit is ook een reden dat ik geen second opinion uitvoer bij pateinten van tandartsen binnen mijn vestigingsplaats.
Ik zeg ook niet dat u een eventuele nieuwe tandarts moet nemen buiten het werkgebied van uw huidige, kan en mag geweoon in uw woonplaats. Alleen voor de second opinion lijkt mij dat niet handig. Anderszijds proef ik dat u eigenlijk toch al wilt weggaan, dan is een second opinion niet nodig.
vr, 06/25/2010 - 08:37 Permalink
madelief77

Maar waarom moet ik ze opvragen, ik wil ze zelf toch niet, maar mijn nieuwe tandarts. Ik begrijp wel dat ik natuurlijk zelf toestemming moet vragen maar als ik van huisarts verander sturen ze deze gegevens toch ook door naar de nieuwe huisarts? Heb ik nog nooit toestemming voor gegeven, of werkt het anders bij tandartsen?
Sorry dat ik er wat te makkelijk over dacht, in mijn ogen zijn op dit momenten alle tandartsen boze meneren die toch geen antwoord geven op mijn vragen. Mijn tandarts houdt letterlijk zijn kiezen stijf op elkaar :o
(zie probleem bij tanden en kiezenvraag)

bedankt! Madelief
vr, 06/25/2010 - 23:05 Permalink